Lalele decolorate - ce grijă ar trebui să aveți după înflorire?

Tăiați lalelele ofilite în 2 etape - așa funcționează

În ciuda aspectului deplorabil, nu toată viața a cedat lalelelor tale după înflorire. De fapt, activitățile către existența continuă sunt acum în plină desfășurare. Ovarul unei flori polenizate crește în volum pentru a produce semințe. Deoarece acest proces este extrem de epuizant, ar trebui oprit. Frunzele au inițial o funcție importantă, astfel încât îngrijirea profesională include tăierea în etape. Așa funcționează:

  • Tăiați cupele cu flori imediat după ce acestea s-au estompat
  • Lăsați restul plantei să stea
  • Tăiați frunzele aproape de pământ numai atunci când acestea s-au îngălbenit complet și s-au uscat

citește și

  • Cum ar trebui tratate bulbii de lalele după înflorire?
  • Îngrijirea corectă a lalelelor - așa funcționează înainte, în timpul și după înflorire
  • Cum durează laleaua cât mai mult posibil?

Lalea își investește toată energia în creșterea bulbilor și nu în păstăi de semințe. Acest lucru este în întregime în sensul nostru, deoarece propagarea cu ceapă fiică este mult mai simplă decât însămânțarea laborioasă și plictisitoare. Frunzele aduc o contribuție importantă la acest lucru. Acestea sunt bombate cu substanțe nutritive care nu mai sunt necesare pentru creșterea semințelor. Seva bogată de plante este în schimb deviată în bulb pentru a crea un depozit pentru următoarea perioadă de înflorire.

Nu opriți întreținerea imediat după ce a dispărut

După înflorire, nu vă lăsați lalelele în jos, în timp ce acestea sunt dornice să vă prezinte numeroase bulbi fiice pentru descendenți. Cu îngrijirea potrivită, puteți stabili deja cursul festivalului de flori din primăvara viitoare. Reducerea treptată este doar un aspect parțial al programului. Am rezumat pentru dvs. ce mai este important aici:

  • După înflorire, fertilizați lalelele cu compost și așchii de corn
  • Adăugați niște îngrășăminte lichide în apa de irigare din oala și cutia de balcon
  • Dacă este uscat, continuați să udați până când puteți tăia frunzele

Puteți lăsa bulbii de lalele în pământ sau le puteți scoate din pământ până vara peste ele. Învelite în ziar, într-o cutie cu deșeuri de turbă, rumeguș sau nisip, bulbii de flori rămân în pivnița întunecată și răcoroasă. Acest lucru este util mai ales dacă intenționați să schimbați locația din cauza oboselii solului. Pentru ca lalelele să-și păstreze vitalitatea, acestea trebuie transplantate la fiecare 3 până la 4 ani.

sfaturi

Vă întrebați cum își fac grădinarii să înflorească lalelele de Crăciun? Acest lucru se poate face foarte ușor prin expunerea bulbilor de flori adecvate la temperaturi răcoroase cuprinse între 0 și 4 grade Celsius timp de 12 până la 16 săptămâni. Apoi așezați bulbii de lalele în vaze speciale în care numai rădăcinile sunt în apă. După alte 4 săptămâni la 15 grade Celsius în locația ușoară, așezați lalelele pe pervazul cald al ferestrei pentru a vă bucura de flori.