Oleander primește frunze galbene - de ce este?

Locație nepotrivită

Oleander iubește un loc cald la soare, care ar trebui, de asemenea, protejat de vânt. Planta mediteraneană nu tolerează vântul, devine galben. O schimbare de locație este, de asemenea, problematică, de exemplu atunci când se mută din iarnă în cartierele de vară. Acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu atenție și în etape, astfel încât planta să se poată obișnui cu ea.

citește și

  • Frunzele brune de pe oleander pot avea multe cauze
  • Oleanderul pierde frunze - cauze și eliminarea lor
  • Liliacul capătă frunze galbene - cauze și contramăsuri

Deficiență nutrițională

Dacă o mulțime de frunze devin galbene într-o perioadă scurtă de timp, acest lucru poate indica o lipsă de nutrienți. Oleanderul este unul dintre consumatorii grei și, prin urmare, trebuie fertilizat în mod regulat - mai ales dacă este cultivat în cadă. În cazul fertilizării insuficiente, frunzele galbene sunt o indicație a unei deficiențe, adesea de azot și / sau potasiu. Fertilizați oleandrii cu un îngrășământ bun pentru plante cu flori cel puțin o dată sau chiar de două ori pe săptămână în timpul sezonului de creștere.

Lipsă de apă

În habitatul său natural, oleandrului îi place să crească pe malurile râurilor care sunt inundate din când în când. Deci planta este obișnuită să aibă picioarele ude frecvent. Oleanderul are nevoie de multă apă și este una dintre puținele specii care pot tolera însușirea apei. Dacă există o lipsă de apă, frunzele se pot îngălbeni și în cele din urmă sunt aruncate.

Iernare caldă

O altă cauză obișnuită a frunzelor galbene ale oleanderului poate fi iernarea prea caldă, de exemplu, dacă puneți planta într-un living cald în timpul lunilor reci. Iarna, oleandrul veșnic verde are nevoie de o pauză, așa că ar trebui să-l puneți într-un loc răcoros, dar fără îngheț și ușor. Lipsa de lumină a iernii poate provoca și frunze galbene.

sfaturi

Dacă nu sunt posibile alte cauze, verificați dimensiunea cupei. Alegeți dimensiunea cuvei cât mai mare posibil, deoarece rădăcinile oleandrului vor avea nevoie de spațiu. În plus, planta trebuie replantată o dată pe an.