Deșeuri de arici - acestea sunt caracteristicile pe care le puteți recunoaște

esențialul pe scurt

 • Deșeurile de arici sunt negru-maro strălucitor și lung de până la 6cm
 • Dacă ariciul este sănătos, excrementele arici nu miros prea intens
 • Deșeurile de arici pot transmite boli și paraziți precum salmonella sau leptospira și pot provoca infecții fungice ale pielii

Cum arată excrementele de arici?

Toată lumea este familiarizată cu aspectul ariciului. Încă din copilărie, drăguțele animale spinoase trezesc mari emoții pe care nici adulții fierți nu le pot ignora. Întâlnirile directe cu animalele timide, nocturne, sunt rare. Un indicator important al prezenței aricilor în grădină este moștenirea lor. Se pune întrebarea cu privire la apariția excrementelor de arici pentru a exclude judecăți eronate dezamăgitoare. Așa arată soluția arici:

 • Lungime : 3 - 6 cm
 • Grosime : 8-12 mm
 • Culoare : negru lucios până la maro închis
 • Formă : laminată cu capete ascuțite

citește și

 • Cum să recunoaștem angelica și să distingem plantele otrăvitoare
 • Diferențiați speciile de arțar prin frunzele lor - așa funcționează
 • Acesta este modul în care arici iernează în grădina dvs. - sfaturi pentru spațiile de iarnă potrivite

La o inspecție mai atentă, rămășițele insectelor exterminate pot fi uneori văzute în cârnați. În special, soluția poate conține segmente de chitină nedigerabile de la gândaci. Sâmburii de fructe ajung în excremente numai atunci când insectivorii au scotocit prin fructe coapte pentru viermi suculenți. De regulă, aricii disprețuiesc mâncarea vegetariană.

Aici puteți urmări defecarea ariciului:

Youtube

Cum ar trebui să arate excremente de arici?

Pe de o parte, excrementele reprezintă o indicație semnificativă a speciilor de animale respective. Pe de altă parte, rămășițele animale servesc ca un indicator important al stării de sănătate, mai ales dacă nu puteți privi animalul. Ați identificat excremente de arici după aspectul lor și doriți să vă asigurați că sunt sănătoși? Tabelul următor compară proprietățile soluției de arici sănătoși și bolnavi:

Comparație cu excremente de aricisănătosbolnav
culoarenegru lucios până la maro închisverde spre verde deschis
formăcilindricgreșit, nedefinit
consistențămai ales solidmoale, viscoasă
mirosvizibil, dar nu inconfortabilmiroase a iad

Dacă apariția excrementelor arici sugerează un animal bolnav, vă rugăm să contactați un sanctuar arici sau un medic veterinar. Experții cu experiență sunt recunoscători pentru orice indicație a unui arici care are nevoie și vă vor sfătui cu privire la modul de procedare. Vă rog să nu prindeți un arici din suspiciune. Toți aricii sunt sub protecție și nu trebuie deranjați sau scoși din mediul lor de viață fără un motiv valid.

Digresiune

Laptele provoacă diaree

Există numeroase mituri și legende despre dieta ariciilor. În țara fabulelor, ariciul poartă fructe pe spatele înțepător. Animalele nu sunt nici vegetarieni și nici nu operează o economie de stoc. O greșeală obișnuită îi determină pe iubitorii de animale să pregătească boluri de lapte. Acest gest bine intenționat duce la agonie masivă pentru bilele cu sete înțepenite, deoarece aricii sunt intoleranți la lactoză. Dacă animalele beau lapte, suferă de greață, vărsături și diaree. Cel mai bun calmant al setei este apa dulce, care este servită grădinarilor drăguți în boluri puțin adânci.

Diferențiați excrementele de arici

În grădina aproape naturală, animalele mici care trăiesc în sălbăticie își dau reciproc mânerul. Evitarea riguroasă a pesticidelor, designul variat al grădinii cu gard viu, grămezi de frunze, plante perene sălbatice și pereți de piatră uscată atrag în mod magic animalele sălbatice. Pentru a distinge aricii de bun venit de oaspeții nedoriti, cum ar fi jderii și șobolanii, excrementele lor oferă informații importante. Următorul tabel prezintă caracteristicile distinctive distincte:

Caracteristici distinctiveDeșeuri de ariciExcremente de șobolanDejectii de jderExcrementele de glas
mărimea3-6 cm lungime1-2 cm lungime8-10 cm lungime1-2 cm lungime
formăcilindric, conic până la un punctforma fusului conicgros ca un creion, vârful răsucitîn formă de fasole
culoarenegru până la maro închis, luciosmaro inchisnegru până la grimaro inchis
mirosabia sesizabil, fără mirospentru amoniacmiros neplăcutslab, nu penetrant
consistențăcu fermitatemoale, lipiciosresturi de alimente vizibileumed de urină

Trăsăturile distinctive menționate se aplică excrementelor animalelor sănătoase. Dacă excrementele sunt subțiri, moi, de la verde deschis la verde și mirositoare, toate încercările de identificare bazate pe indicii vizuale vor deveni nimic. Dacă aspectul nu dezvăluie nimic, microbiologii fac lumină asupra acestuia. Laboratoare speciale pentru analize fecale determină ce animal este implicat pe baza eșantioanelor trimise.

sfaturi

Ultimele îndoieli cu privire la o identificare exactă a excrementelor de arici curăță lumea. Echipa de redacție online a Catedrei pentru ecologie și gestionarea vieții sălbatice din Freiburg publică fotografii detaliate la „wildlife.uni-freiburg.de. Pe site-ul sanctuarului arici austriac „igelinnot.at” puteți vedea imagini semnificative ale apariției excrementelor de arici de la animale bolnave.

Este periculoasă soluția de arici?

excremente de arici

Ca animale sălbatice, aricii au în mod natural paraziți și bacterii în bagaj, fără a fi în mod necesar bolnavi. Acestea includ paraziți externi, cum ar fi puricii, și paraziții interni deopotrivă. Acești agenți patogeni se pot răspândi și la oameni și animale de companie prin fecale. Salmonella sau leptospira, de exemplu, nu fac nicio diferență de organismul pe care îl infectează. În plus, infecțiile fungice neplăcute ale pielii se ascund dacă intrați în contact direct cu excrementele.

Drept urmare, o igienă atentă este cea mai importantă prioritate atunci când se ocupă cu aricii și moștenirile acestora. Purtați întotdeauna mănuși, spălați-vă mâinile cu săpun și dezinfectați echipamentele care au intrat în contact cu excrementele de arici. Nu aruncați excrementele pe compost, deoarece agenții patogeni s-ar putea răspândi prin această cale în grădină.

Îndepărtați excrementele de arici

Acolo unde aricii se fac reciproc, excrementele mărturisesc prezența lor. Vizitatorii înțepători sunt foarte bineveniți, dar nu moștenirile lor. Din motive igienice și estetice, excrementele arici trebuie îndepărtate cu promptitudine. În primul rând, există riscul de germeni, paraziți și alți contaminanți nocivi pentru sănătate. La urma urmei, aricii sunt animale sălbatice care nu primesc nicio îngrijire medicală. Cum să eliminați soluția de arici din zonele pavate și neasfaltate, citiți aici:

Curățați suprafețele pavate

Aricii își fac adesea afacerea pe terase, pe cărări de grădină și în zone pavate, dacă există o stație de alimentare acolo. Este cu atât mai important să fii curățos meticulos, deoarece uneori există mai mulți arici care cavortează acolo. Cum să eliminați excrementele de arici de pe un teren solid:

 1. Luați în mână lingura de gunoi pentru pisici
 2. începe din fața excrementului
 3. Glisați sub soluție și ridicați
 4. Dacă este necesar, apăsați pe lopată cu o placă de lemn sau o perie
 5. Se toarnă fecalele într-o pungă organică sau de hârtie și se aruncă cu deșeurile menajere

Ca alternativă la cupa de gunoi pentru pisici, puteți îndepărta soluția de arici folosind un clește de umflat. Clestele speciale constau din două brațe de prindere cu ajutorul cărora puteți îndepărta tot felul de excremente de animale de pe suprafața pavată. Cârnații fecali colectați ai unui arici pot fi aruncați direct din dispozitivul de recepție într-o pungă și aruncați în deșeurile reziduale.

Îndepărtați de pe suprafețele neasfaltate

Aricii se scurg entuziast peste spațiile verzi și paturile de flori noaptea, în căutarea unei pradă delicioase. Vânătorii înțepători nu numai că lasă mici găuri în gazon, ci și deșeurile lor. Ceea ce se poate face foarte ușor pe un teren ferm cu o lopată sau clești de umflat necesită o procedură modificată pe gazon, pajiște sau pământ. Asa functioneaza:

 1. Puneți mănuși de unică folosință
 2. Ridică excrementele
 3. Scoateți mănușa și înnodați bălegarul
 4. Aruncați-le în deșeurile menajere

În cele din urmă, turnați apă peste zona curățată și curățați-vă mâinile cu un dezinfectant.

întrebări frecvente

Câinele nostru mănâncă excremente de arici - ce să facem?

Deșeurile de arici prezintă un risc pentru sănătate pentru câini, deoarece pot conține paraziți și agenți patogeni. În plus, indică o tulburare profundă de comportament atunci când un câine atacă soluția de arici sau alte excremente. Primul pas este să îndepărtați în mod constant moștenirea ariciului înainte de a vă lăsa câinele în grădină. În cel de-al doilea pas, vă rugăm să consultați un medic veterinar de încredere pentru a ajunge la partea de jos a comportamentului nenatural și, dacă este necesar, să efectuați o terapie comportamentală sau o pregătire anti-fecală.

Cum recunosc imediat excrementele de arici?

Două caracteristici vizuale nu lasă nici o îndoială că sunt excremente de arici în grădină, pe gazon sau pe terasă. Excrementele dintr-un arici sănătos sunt de culoare maro-negru până la negru. Mai mult, rămășițele sunt sub formă de cârnați mici cu o lungime maximă de 6 centimetri. Țineți un meci lângă el pentru comparație.

Cum pot să-mi dau seama dacă este vorba despre excremente de arici sau șobolani?

Forma și dimensiunea excrementelor oferă indicii importante dacă aveți de-a face cu arici sau cu excremente de șobolani. Ariciul lasă cârnați lungi de 3 până la 6 centimetri, în cea mai mare parte cilindrici și se micșorează până la un punct. Soluția de la șobolani, pe de altă parte, este rotundă până la ovală și semnificativ mai mică la 1 până la 2 centimetri. Un alt indicator este locația. Deșeurile de șobolan sunt distribuite în mare parte de-a lungul unui perete sau perete. Aricii preferă zonele verzi, paturile, cărările pavate sau terasele atunci când folosesc toaleta.

Ar trebui să adaug viermi în alimentele cu arici pentru a reduce riscul de infectare cu fecale pentru familia mea?

Un tratament amator de paraziți pe arici sănătoși, cu viață liberă, poate avea consecințe fatale pentru animale. De fapt, majoritatea aricilor trăiesc în echilibru natural cu paraziții interiori. Dacă, pe de altă parte, există probleme de sănătate în combinație cu excrementele slab, verzi, medicii veterinari efectuează mai întâi o analiză fecală și abia apoi decid dacă să deparaziteze. A da un drog ariciilor sălbatici, bănuind, face adesea mai mult rău decât bine. Mai mult, aricii vor prinde rapid noi paraziți în sălbăticie oricum.

De fapt, ne plac aricii. Cu toate acestea, un tip arzător și înțepător ne-a aruncat scaunul în fiecare seară. Putem alunga ariciul?

Aricii sunt animale sălbatice protejate. Printre altele, este interzisă prinderea unui arici în scopul relocării. Vă rugăm să vă asigurați în prealabil că „vinovatul” este de fapt un arici. Deșeurile de arici au o lungime de 3-5 centimetri, au forma unui cârnați și sunt de culoare maro închis spre negru. Pentru ca oaspetele neinvitat să stea departe de locul tău, ar trebui să hrănești câinele sau pisica din casă de acum înainte, deoarece bolurile de hrănire atrag în mod magic arici flămânzi. Un gard înalt de 50 de centimetri este de asemenea util pentru a bloca vizitatorii de noapte.

sfaturi

Deșeurile proaspete de arici din grădina de iarnă indică un animal care are nevoie. Aricii care au fost smulși din hibernare sau treziți prea devreme sunt expuși riscului de foame. În acest caz excepțional, hrănirea nu este permisă doar, ci este esențială pentru supraviețuire. Stabiliți o stație de hrănire sigură pentru pisici până când se oprește din îngheț și se deschid surse naturale de hrană.