Combaterea furnicilor în gazon - cele mai bune 10 sfaturi

Sfat 1: Mutați cuiburile furnicilor - turul blând

Grădinarul prietenos cu animalele nu condamnă la moarte furnicile ocupate doar pentru că s-au așezat în gazon. În schimb, controlul furnicilor își propune să motiveze insectele să se mute într-un alt adăpost. Cu toate acestea, această întreprindere este încununată de succes numai dacă regina se alătură poporului ei. Acesta este modul în care funcționează planul:

 • Umpleți o găleată mare de lut cu lână de lemn
 • Așezați-l răsturnat astfel încât să acopere dealul emergent
 • Alternativ, așezați-l cu susul în jos în imediata apropiere a unui cuib de furnici

citește și

 • Combaterea buruienilor din gazon - cele mai bune 10 sfaturi
 • Îndepărtarea inteligentă a gazonului vechi - cele mai bune 4 opțiuni
 • Combaterea buruienilor din gazon - sfaturi pentru scarificarea corectă

Dă furnicilor câteva zile să se mute. Rândurile lungi de muncitori care duc descendenții în oală sunt un semn sigur al succesului. De îndată ce rulota s-a terminat, ridicați o pică, glisați-o sub oală și duceți oamenii într-un loc sigur.

Sfat 2: Îngrijorează-te de mirosuri - așa funcționează

Furnicile sunt dotate cu un simț al mirosului sensibil, care este utilizat în principal pentru orientare. Cu mirosuri intense, această percepție este paralizată într-o asemenea măsură încât himenopterele pline de moscuri caută distanța. În acest fel, ciuma furnicilor din gazon ajunge rapid la sfârșit fără a fi nevoie să scoată clubul chimic. Aceste parfumuri promit un succes maxim:

 • Bulion de usturoi
 • Amestec de camfor și alcool
 • Parfum ieftin
 • Ulei de plante japonez vindecător

Dacă cuiburile de furnici sunt pulverizate în mod repetat cu aceste lichide, lucrătorii își împachetează valizele și întreaga colonie se mută. Ierburile esențiale care s-au dovedit în controlul natural al furnicilor au un efect similar. Dacă puneți eucalipt, anason, salvie, balsam de lămâie, lavandă și ierburi similare în jurul cuiburilor de furnici, ciuma furnicilor va fi istorie într-un timp scurt.

Sfat 3: activați adversarii naturali

Dacă ciuma furnicilor scapă de sub mână în gazon, grădinarii cunoscuți primesc ajutor de la prădătorii dăunătorilor. Următoarele animale din grădină le place furnicilor să mănânce:

 • Păsări de tot felul, în special ciocănitorul verde
 • Gândacii, ca gărgărița neagră
 • Libelule
 • fii nebun
 • Broaște

Unul dintre cei mai periculoși dușmani pentru furnici este leul furnică, insecta anului 2010. Leul inteligent al furnicilor prinde animalele târâtoare cu o capcană de pâlnie făcută de sine pe nisip cu granulație fină. Toate aceste insecte benefice le place să se așeze în grădina naturală. Prin urmare, ar trebui să creați locuri de retragere, cum ar fi un zid de piatră uscată, gard viu, trunchiuri de copaci putrezite sau grămezi de frunze.

Sfat 4: Încheiați ciuma furnicilor cu nematode fără toxine

Antagoniști naturali de un fel special au inclus furnici în schema lor de pradă de milioane de ani. Vorbim despre nematode, nematode minuscule care au fost descoperite la lucrătorii fosili. În controlul modern al furnicilor, nematodele din genul Mermis sunt aplicate ca preparat netoxic asupra cuiburilor furnicilor, unde elimină ciuma furnicilor din lume.

Sfatul 5: perturbați orientarea cu oțet și ulei de arbore de ceai

Cuiburile funcționale de furnici depind de faptul că muncitorii își găsesc drumul înapoi acolo din nou și din nou, bogat încărcat cu hrană pentru puiet. În acest scop, insectele marchează pasarelele cu propriile parfumuri. Oamenii sunt sortiți dacă aceste parfumuri sunt mascate. Oțetul este ideal în acest scop, la fel ca și uleiul de arbore de ceai ușor mai blând.

Pulverizați cărările către gazon și cuiburi de furnici la fiecare câteva zile cu apă de oțet sau ulei diluat de arbore de ceai, această măsură pune capăt molimii furnicilor în cel mai scurt timp. Este important să rețineți că nu pulverizați lichidul direct pe iarbă.

sfaturi

Furnica galbena de lunca este una dintre cele mai comune specii de furnici din Europa. Cuiburile lor de furnici sunt situate în principal în pajiști sau pajiști și sunt de obicei complet crescute. O singură colonie găzduiește de la câteva sute la câteva mii de muncitori. 100.000 de muncitori au defilat în cea mai mare clădire descoperită până acum.

Sfatul 6: Folosiți bicarbonat de sodiu pentru a combate furnicile

Agentul de creștere a bicarbonatului de sodiu și-a câștigat o bună reputație în domeniul combaterii furnicilor. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu singur nu are niciun efect împotriva ciumei furnicilor. Doar în combinație cu zahăr trageți o linie sub ciuma furnicilor în acest fel. Stropite în mod repetat pe cuiburile furnicilor, dăunătorii mănâncă amestecul și pier pe amoniacul eliberat.

Sfatul 7: prinderea furnicilor cu bere - așa funcționează

Cel mai bine cunoscut ca un remediu eficient împotriva melcilor vorace, capcana pentru bere îndeplinește, de asemenea, așteptările împotriva unei ciume de furnici din gazon. Cum se face corect:

 • Umpleți o farfurie plată cu bere îmbarcată
 • Se amestecă într-o lingură de miere
 • Amplasați în imediata apropiere a cuiburilor de furnici

Întrucât sunt înnebuniți de dulciuri, furnicile se târăsc în farfurie și se îneacă în lichidul alcoolic.

Sfatul 8: deranjați în mod constant cuiburile furnicilor în contextul îngrijirii gazonului

Având în vedere agitația din jurul cuiburilor de furnici, este uimitor, dar de fapt, neplăcerile doresc să aibă liniște. Prin urmare, îngrijirea regulată a gazonului este un mod eficient de a face animalele târâtoare cât mai inconfortabile posibil. Cum să lupți împotriva furnicilor prin tulburarea păcii:

 • Tunde la fiecare 7-10 zile din aprilie până în septembrie
 • Înainte de a tunde gazonul, nivelează dealurile cuiburilor de furnici
 • Includeți întotdeauna construcția în peluza de vară

Îngrijirea anuală a gazonului nu numai că previne supraacidificarea solului; în același timp, furnicile vor avea grijă să nu construiască o nouă vizuină într-o peluză calcaroasă.

Sfatul 9: Combaterea furnicilor cu gunoi de grajd - instrucțiuni

În combaterea furnicilor domestice, încruntat, puteți aborda în mod durabil o ciumă a furnicilor în gazon cu mirosul de gunoi de grajd. Puteți face cu ușurință gunoi de grajd și folosiți-l pentru a pulveriza cuiburile furnicilor până când fiarele se îndepărtează. Folosind următoarea rețetă, puteți face doar lichid de urzică singur, ci și alte amestecuri, cum ar fi vermut sau legwort:

 • Înmuiați 1 kilogram de frunze de urzică proaspătă în 10 litri de apă
 • Instalați-vă în zona însorită de grădină și acoperiți-o cu plasă de sârmă (14,99 EUR la Amazon *)
 • Lăsați să se absoarbă într-o cadă de lemn timp de 14 zile și amestecați zilnic

După finalizarea procesului de fermentare, gunoiul de grajd lichid este strecurat și este imediat gata de utilizare. Diluat într-un raport de 1:10, pulverizați cuiburile furnicilor în gazon în mod repetat. Includeți toată peluza și fertilizați verdele în mod natural în același timp.

Sfatul 10: combaterea afidelor alungă furnicile - așa funcționează

Furnicile nu sunt departe acolo unde afidele se zbat pe plante. Mierea de miere excretată de dăunători este cea care atrage furnicile. Prin urmare, controlul furnicilor în grădină merge mână în mână cu izolarea păduchilor. Dacă vă confruntați cu o plagă de furnici în gazon, puteți priva insectele de sursa lor de hrană prin următoarea procedură împotriva afidelor:

 • Pulverizați cu un amestec de 1 litru de apă și 15 ml de săpun de caș și alcool
 • Polenizați în mod repetat plantele cu cenușă de cărbune pură sau făină de rocă
 • Faceți un bulion din 3 căței de usturoi și 1 litru de apă și tratați plantele

În plus, comerțul specializat are pesticide pe bază de ulei de neem sau de rapiță, care s-au dovedit a fi eficiente împotriva afidelor și astfel fac grădina neatractivă pentru furnici.

sfaturi

Cea mai lungă durată de viață a unei furnici regine a fost de 28 3/4 ani. Specimenul a fost prins în august 1931 și a binecuvântat temporarul doar în aprilie 1960. A fost o regină împerecheată a furnicii negre de grădină, care a depus ouă fertilizate până a murit.

GTH