Tufă de arbore - tratează bolile și dăunătorii

Cu toate acestea, prevenirea este chiar mai bună decât orice tratament. Locația ideală și îngrijirea potrivită vă vor menține tufa axului sănătoasă și rezistentă. Puteți preveni infestarea cu mucegai prin pulverizarea ocazională a unui bulion de urzică sau a unei soluții de coadă de cal.

citește și

  • Care este locația ideală pentru bucșa axului?
  • Palma de interior suferă adesea de boli?
  • Tufa fusului este otrăvitoare?

Ce dăunători se găsesc în tufișul fusului?

Pe lângă mucegaiul praf și acarianul de pâslă care atacă diverse plante, există și dăunători care s-au „specializat” în tufișul fusului. Pe de o parte, este molia păianjen excentrică și, pe de altă parte, insecta de scară a arborelui. Acarianul biliar simțit și molia păianjen excentrică nu trebuie neapărat să fie controlate, dar insectele cu fuste de copac și mucegaiul.

Cum tratezi un arbust infectat?

În cazul în care bucșa fusului este puternic infestată cu insecta de scară a arborelui, atunci tăiați planta radical și distrugeți părțile infectate ale plantei. Cel mai bine este să ardeți tăieturile. Aruncați-l pe compost, iar dăunătorii pot supraviețui acolo și se pot răspândi la alte plante.

Dacă infestarea este ușoară, încercați-vă norocul cu un remediu pe bază de ulei pentru insectele solzi și răzuieți păduchii vizibili. Mulți agenți eficienți au fost retrași de pe piață din cauza toxicității sau a problemelor de mediu.

Agenții care conțin silice ajută atât împotriva făinării cât și a mucegaiului pufos. Dacă este necesar sau dacă infestarea este foarte severă, puteți utiliza și fungicide (agenți antifungici) împotriva lucrului greșit care apare pe partea inferioară a frunzei.

Spre deosebire de mucegaiul pufos, făinarea apare pe partea superioară a frunzei. Deoarece supraviețuiește chiar iarna pe plantă, ar trebui să o lupți cu siguranță. Îndepărtați toate frunzele și lăstarii infectați și pulverizați tufa fusului cu un amestec de apă și lapte la fiecare două zile.

Cei mai importanți dăunători din tufișul fusului:

  • Pfaffenhütchen molie păianjen
  • Simțit acarianul biliar
  • Insectă de scară a arborelui
  • Făinarea
  • Făinarea greșită

sfaturi

Un arbust învârtit de molia păianjen excentrică poate părea fantomatic, dar nu va suferi daune permanente. Iese din nou afară fără probleme.