Addenda Hebe - Condițional rezistentă și care are nevoie de protecție

Addenda Hebe poate tolera doar temperaturi scăzute sub zero

Chiar dacă se descrie adesea altfel în descrierile plantelor, soiul Hebe addenda nu este rezistent la iarnă. Poate rezista la îngheț până la o temperatură de minus 5 grade, dar chiar și asta pentru o perioadă scurtă de timp.

citește și

  • Hebe sau Strauchveronika sunt doar parțial rezistente
  • Hebe andersonii nu este rezistent!
  • Hebe armstrongii nu este rezistent

Dacă doriți să cultivați adăugare Hebe în grădină, trebuie să asigurați o protecție bună a iernii în timp util toamna.

Este chiar mai bine să crești acest soi de arbust veronica în găleată. Apoi le puteți iernat în casă, fără îngheț, iarna.

Addenda Hebe trage în grădină

Dacă doriți să mențineți adăugarea Hebe în grădină, plantați plantele perene cât mai devreme posibil în an. Apoi, plantele au suficient timp pentru a forma rădăcini pentru a supraviețui mai bine iernii.

Cel târziu, când temperaturile din exterior scad la cinci sau mai puțin grade, mulciți solul în jurul arbustului veronica. Acoperiți plantele cu tufișuri sau, chiar mai bine, cu ramuri de pin.

De îndată ce se încălzește din nou în primăvară, scoateți protecția de iarnă și obțineți încet adăugarea Hebe din nou cu mai multă lumină.

Hibernează arbustul veronica fără îngheț în cadă

Dacă ați plantat adaosuri Hebe într-o găleată, luați recipientul înăuntru de îndată ce afară devine prea frig. Iernăm planta într-o locație care îndeplinește următoarele cerințe:

  • cât mai luminos posibil
  • se răcește la cinci până la zece grade
  • moderat umed

Verificați dacă veronica arbustului nu dăunează înainte de hibernare.

În timpul iernii, adăugarea Hebe este udată doar foarte moderat, astfel încât bila oalei să rămână umedă.

Obișnuiește-te încet cu temperaturi mai calde

Primăvara, scoateți arbuștii ornamentali din cartierele lor de iarnă și obișnuiți-vă încet cu temperaturi mai calde. Așezați jardiniera pe terasă la oră.

sfaturi

Hebe addenda are o perioadă de înflorire foarte lungă. Dacă le tundeți imediat după prima înflorire, veți încuraja o a doua înflorire.