Eating Sorrel - Idei gustoase de folosit

Mănâncă măcriș crud sau nu?

Practic, puteți mânca și frunze tinere și suculente de măcriș crude, deoarece planta nu este cu adevărat toxică atunci când este consumată în cantități normale, în ciuda ingredientelor sale speciale. La urma urmei, frunzele de măcriș conțin multă vitamină C și alte ingrediente valoroase. Cu toate acestea, datorită acidului oxalic pe care îl conține, anumite cantități nu trebuie depășite atunci când sunt consumate. Dacă recoltați măcrișul lângă marginile pădurii, nu trebuie să acordați atenție doar unei posibile fertilizări a pajiștilor cu gunoi de grajd, ci și potențialei contaminări cu ouăle de tenie de vulpe. Dacă nu recoltați frunze de măcriș din propria proprietate împrejmuită, trebuie fie să spălați frunzele extrem de bine, fie chiar să le fierbeți înainte de consum.

citește și

  • Plantează măcriș în propria grădină
  • Măcriș: timpul și importanța înfloririi
  • Combate eficient măcrișul din grădină

Recoltează măcrișul la momentul potrivit

Florile de măcriș schimbă culoarea de la verde la roșu în perioada de înflorire din mai până în iulie. În același timp, frunzele încep să devină parțial roșii. Acest fapt este, de asemenea, o indicație a unui conținut crescut de acid oxalic în plante. Prin urmare, ar trebui să recoltați frunzele tinere și proaspete de măcriș verde primăvara numai dacă este posibil și, dacă este necesar, să prelungiți sezonul prin congelare sau înmuiere.

Conjurați mâncăruri delicioase cu măcriș

De obicei, puteți mânca măcriș inofensiv din pajiști nepoluate sau din propriul gazon de grădină, de exemplu ca ingredient picant pentru salată. De asemenea, îl puteți folosi pentru a găti alte rețete gustoase cu un grad plăcut de aciditate. Acestea includ clasice precum:

  • Sosul verde din Frankfurt
  • Salată rafinată cu măcriș
  • Quark de ierburi
  • supă de măcriș
  • Măcriș murat

Sfaturi și trucuri

Asigurați-vă că nu pregătiți niciodată feluri de mâncare cu măcriș într-o cratiță de fier sau aluminiu. În caz contrar, acestea tind să dezvolte un gust metalic. De asemenea, tulpinile frunzelor conțin de obicei mai mult acid decât frunzele verzi ale plantei.