Îngrășământ de fier împotriva mușchiului - când și cum se folosește?

Terenul pare să aibă doar un deficit de fier

Solul normal de grădină conține elementul fier din abundență. Dacă mușchiul se răspândește agresiv în gazon în timp ce ierburile nobile devin galbene, aceste simptome indică, fără îndoială, un deficit de fier. Acest paradox se datorează faptului că rădăcinile ierbii nu au acces la depozitele bogate de fier din sol. Înainte de a stropi îngrășăminte de fier cu sulfat de fier toxic (II), ar trebui eliminați următorii factori declanșatori pentru blocarea fierului:

  • Valoarea PH este prea mică - soluție: Calcați gazonul la o valoare de pH cuprinsă între 6,0 și 7,0
  • Compactare și înmuiere - soluție: Scarificați, aerizați și șlefuiți zona verde
  • Lipsa luminii - soluție: semănați peluze umbre sau plantați un strat de sol robust ca înlocuitor al gazonului, cum ar fi mușchiul stelelor sau iedera

citește și

  • Ajută îngrășămintele de fier împotriva buruienilor?
  • Ajută cerealele albastre împotriva mușchiului din peluză?
  • Ce ajută împotriva mușchiului și trifoiului din gazon?

Dacă puteți identifica unul sau mai mulți dintre acești factori ca fiind cauza peluzei acoperite cu mușchi, puteți renunța în siguranță la utilizarea îngrășămintelor din fier. Prin îmbunătățirea condițiilor de bază pentru gazon, toți nutrienții importanți pentru rădăcini vor fi disponibili din nou. Acest lucru are ca rezultat ierburi de gazon întărite, care nu renunță atât de repede la o invazie de mușchi.

Instrucțiuni pentru utilizarea îngrășămintelor de fier

Ați putut afla în timpul procesului de eliminare că motivele explicate nu se aplică gazonului acoperit cu mușchi? Apoi, aveți de-a face cu un deficit rar, de facto, de fier în sol. În acest caz, comerțul specializat are îngrășăminte speciale de fier pentru peluze gata. Când le utilizați, vă rugăm să rețineți că aceste îngrășăminte conțin sulfat de fier (II) toxic. Cum să utilizați corect preparatul:

  • Cel mai bun moment este în martie / aprilie, când temperatura solului depășește 10 grade Celsius
  • Tundeți gazonul până la înălțimea tulpinii de 3 sau 4 cm
  • Puneți îmbrăcăminte de protecție și o mască de respirație
  • Se dizolvă îngrășământul de fier în apă și se aplică cu un vas de udat sau cu pulverizator sub presiune

Sub formă lichidă, obțineți cel mai eficient efect cu îngrășăminte de fier, deoarece moleculele pătrund în interiorul plantei prin frunze. Pentru udare, dizolvați 5 ml de îngrășământ de fier pe litru de apă. În pulverizatorul sub presiune, s-a dovedit o concentrație de 1% cu 10 ml pentru fiecare litru de apă. După 5 până la 10 zile, mușchiul va fi murit și poate fi pieptănat cu o greblă.

sfaturi

Îngrășămintele toxice cu fier nu numai că poluează mediul, ci lasă și pete urâte pe suprafețele pavate. Prin urmare, trebuie să protejați cărările de piatră adiacente cu un capac de folie înainte de utilizare. Nu călcați pe pavele după ce ați mers pe peluza fertilizată, deoarece amprentele cu greu pot fi îndepărtate.