Ardei înțepați - cum să o faci bine

Când poți intepa ardei?

Ai cultivat tu ardei chiar acum câteva săptămâni? Acum răsadurile se strâng reciproc și se ridică rapid. Când ați format prima pereche de frunze, este momentul potrivit pentru a înțepa. Cu aceasta creați mai multă distanță între plante. Își pot răspândi mai bine tulpinile și frunzele. De ce aveți nevoie pentru înțepătură:

  • Ghivece pentru plante sau boluri pentru plante
  • Înțepând pământul
  • linguriţă

citește și

  • Cules de castraveți - recomandat sau nu?
  • Busuioc înțepător - cum să o faci bine
  • Îndepărtați corect plantele de ceapă tânără

Înțepați ardeii în mod corespunzător - așa funcționează

Umpleți ghivecele de plante cu solul ciudat. Înțepați (înțepați) o mică gaură de plantare în mijloc cu degetul sau lingura. Adăugați niște substrat de alge pentru o mai bună formare a rădăcinilor. Dezgropați cu atenție răsadul cu o lingură sau o pensetă și lipiți-l în solul înțepător. Completați pământul înțepător și apăsați ușor în jos. Ridicați cu grijă plantele din substratul lor de germinare cu pensete din lemn și lipiți-le în solul înțepător. Apăsați ușor. Oferiți niște pământ înțepător - pulverizați sau turnați - gata. Așezați plantele înțepate în seră sau pe pervaz.

S-a dovedit util să udăm plantele puțin înainte de a le smulge. Ele pot fi apoi îndepărtate mai ușor de pe pământ. Testele au arătat că plantele ciulite se dezvoltă de obicei mai bine.

După înțepare, plantele cresc mai puternice. Cu toate acestea, trebuie să se obișnuiască cu noua locație din noua oală. Ele formează mai multe rădăcini care se ramifică mai mult. Cu cât mai multe rădăcini, cu atât mai multă apă și substanțe nutritive pot absorbi plantele mici. De îndată ce temperatura exterioară arată în jur de 15 ° C, puneți plantele în afara zilei. În acest fel, ei se obișnuiesc încet cu radiațiile UV mai intense și cu climatul exterior.

Sfaturi și trucuri

Protejați plantele de soare și curenți după înțepături. Așa supraviețuiesc șocului transplantului.