Propagați parul de piatră - cu aceste metode funcționează

Scoateți pera de stâncă din semințe

Aveți nevoie de puțină răbdare pentru a crește para de stâncă din semințe, deoarece răsadurile cresc inițial relativ lent. În ceea ce privește semințele, este important să știm că semințele unei pere de rocă sunt capabile să germineze numai după o perioadă rece. Chiar și semințele colectate pentru cultivare pe pervaz sau în ghivece trebuie mai întâi stratificate în congelator sau în aer liber atunci când temperatura exterioară este iarnă. Apoi semințele sunt însămânțate în compost de însămânțare obișnuit și păstrate uniform umede.

citește și

  • Creșterea perei de stâncă
  • Părul de rocă ca parte a unui gard viu înflorit
  • Plantează o pară de piatră în propria grădină

Butași de rădăcină ai perei de stâncă

În timp ce unele plante pot fi cultivate numai din butași lemnoși, lucrurile stau puțin diferit cu pere de piatră. Butașii lor trebuie tăiați cât mai scurt posibil și din lăstarul proaspăt în primăvară. Ar fi ideal să tăiați butașii în luna mai, acest lucru poate fi bineînțeles combinat cu un topiar care este deja furnizat. Imediat după tăiere, butașii lungi de 5 până la 15 cm sunt așezați în sol de ghiveci și păstrați umed uniform într-o locație umbrită până la parțial umbrită. Deoarece butașii de pere nu sunt foarte ușor de înrădăcinat cu succes, utilizarea hormonilor speciali de înrădăcinare poate fi adecvată.

Forma plopul perei de stâncă

O alternativă la propagarea butașilor este formarea depresiunilor în parul de rocă. Cel mai bine este să procedați în conformitate cu următorii pași:

  • selectați o ramură care este aproape de sol și cu o lungime suficientă
  • Îndoiți lăstarul cu atenție spre pământ și frecați-l cu o piatră sau ceva similar. se plâng
  • Îngrămădiți niște sol peste ramură unde atinge solul

După formarea rădăcinilor, chiuveta poate fi separată de planta mamă cu foarfece ascuțite.

sfaturi

Nu este neobișnuit ca para de stâncă să aibă mai multe tulpini mici care ies din pământ aproape una de alta. Uneori, există deci opțiunea de a smulge cu atenție și a replanta unul dintre aceste trunchiuri cu o pică de grădină ascuțită. Rețineți că plantele tinere cultivate din materialul vegetal al perelor de rocă altoite nu au neapărat aceleași proprietăți ca planta mamă. Altoirea anumitor tipuri de pere de piatră are loc parțial pe răsaduri de sorb, care sunt folosite ca bază.