Construirea unui ecran de confidențialitate din piatră - cele mai bune idei, sfaturi și trucuri

Considerații preliminare înainte de ridicarea ecranelor de piatră

Înainte de a putea începe să ridicați un ecran de confidențialitate din piatră în propria grădină, trebuie mai întâi clarificate cele mai importante întrebări despre următorii factori:

  • reglementări legale / permise necesare
  • Stabilitatea subsolului
  • Proiectarea materialului și a suprafeței
  • Valoare adăugată ecologică sau practică a zidului de piatră ridicat

citește și

  • Ridicați un zid de piatră ca ecran de confidențialitate
  • Idei pentru un ecran creativ de confidențialitate în grădină
  • Infilați un ecran de confidențialitate în gard

În multe cazuri, este posibil să fie necesar un permis oficial de la autoritatea responsabilă pentru construcții pentru a ridica un zid de confidențialitate din piatră. Distanțele minime prescrise până la linia de proprietate intră, de asemenea, în joc. În plus, pereții din piatră naturală sau coșuri de piatră, spre deosebire de plantarea unui gard viu, necesită o examinare precisă a subsolului respectiv. La urma urmei, solul obișnuit se poate scufunda, poate fi subminat sau pur și simplu cedează sub greutatea adesea subestimată a unui zid de piatră. Într-un astfel de caz, pot apărea accidente care pun viața în pericol dacă un zid de piatră se prăbușește. În timp ce pereții de cărămidă și gabioanele oferă cu greu nișe ecologice, un zid de piatră naturală poate oferi un habitat pentru plantele și animalele rare din crăpăturile sale.

Securitate printr-o bază adecvată

Dacă este disponibilă aprobarea pentru construirea zidului de piatră planificat, lucrările pregătitoare pot începe. De regulă, un șanț este săpat de-a lungul cursului planificat al zidului de piatră, care este mai întâi umplut cu puțin pietriș grosier și apoi prevăzut cu o fundație portantă din pietre de bază sau beton. Deoarece acest lucru provoacă un obstacol în „cuibărirea” în grădină pe termen lung, deschiderile pentru cablurile care urmează să fie așezate sau apa care curge subteran ar trebui integrate în zone înclinate sub formă de țevi sau puțuri goale. De îndată ce această fundație s-a întărit și rezistentă, în funcție de material, poate începe construcția ecranului de confidențialitate real.

Montați un ecran de confidențialitate din materialul de demolare

Când casele vechi sunt demolate, nu este neobișnuit să apară cărămizi și pietre naturale mult prea bune pentru a fi umplute ca moloz. Când construiți un zid de piatră în grădină, nu contează cu adevărat dacă pietrele individuale rămân în continuare cu reziduuri de mortar din utilizarea anterioară. Mai degrabă, un zid de piatră realizat din pietre reciclate oferă un fel de patină care permite integrarea imediată a zidăriei nou create în proiectarea peisajului. Dacă se alege un aspect asemănător ruinei în locul unei construcții strict geometrice, rezultă un farmec special cu un factor romantic.

Gabioane ca ecrane de confidențialitate contemporane

Mintea planificatorilor de peisaj și a grădinarilor diferă adesea când vine vorba de gabioane: aceste coșuri de piatră oferă unele avantaje în ceea ce privește procesul de aprobare, deoarece de obicei nu au o ancorare fixă ​​la sol și (cel puțin teoretic) pot fi îndepărtate rapid în orice moment. Cu toate acestea, aspectul destul de robust al pietrelor de moloz și al barelor de oțel zincat nu poate fi neapărat combinat cu orice tip de arhitectură și design de peisaj. Cu toate acestea, este destul de posibil, de exemplu, să înverzim un perete din gabioane cu plante urcătoare anuale sau perene.

sfaturi

Cu cât este construit un zid de piatră în grădină, cu atât sunt mai mari cerințele pentru stabilitate și siguranță la basculare. Ca un compromis între înălțimea ecranului de confidențialitate și o cantitate rezonabilă de efort, este recomandabil să construiți un pat ridicat din pietre și apoi să îl plantați cu legume sau flori relativ înalte.