Holly își pierde frunzele - de ce? (Ilex)

Un prim semn de avertizare - frunze decolorate

Înainte ca Holly să-și vărsă frunzele, frunzele sale devin galbene. În mod ideal, reacționați acum și astfel preveniți mai rău. De obicei, lipsa sau excesul de umiditate este motivul frunzelor galbene sau maronii. Ilex nu tolerează prea bine apariția apei sau perioadele de uscare prelungite.

citește și

  • De ce mișcarea mea are frunze brune?
  • Cum să vă fertilizați în mod corespunzător holly - sfaturi și trucuri
  • Trebuie să-mi tund holly regulat?

Deci verificați terenul. Dacă este umed, nu ar trebui să vă udați holly pentru o vreme sau mai puțin. Dacă, pe de altă parte, solul este uscat, atunci se toarnă ilexul bine. De asemenea, puteți dus frunzele plantei cu apă.

Decolorarea frunzelor primăvara

Dacă fenomenul frunzelor decolorate are loc primăvara, atunci arborele rezistent nu a fost probabil suficient de udat în iarna anterioară. La fel ca toți arbuștii veșnic verzi, ilex are nevoie de multă umezeală iarna și ar trebui udat în zilele fără îngheț. Chiar dacă Ilex-ul dvs. pierde acum câteva frunze, ar trebui să încercați să-l salvați cu udare extinsă.

Prevenirea prin alegerea corectă a locației

Cu cât Holly se simte mai confortabil în locația sa, cu atât va crește și va prospera mai bine. Este avantajos un sol cu ​​var scăzut, cu o ușoară umiditate, dar fără umezeală. Holly îi place și soarele, dar nu neapărat soarele aprins neprotejat de amiază. Apoi nuanța sa deschisă este mai plăcută, chiar dacă probabil crește puțin mai încet.

Esențialul pe scurt:

  • înainte să cadă, frunzele își schimbă de obicei culoarea
  • cauza frecventă: udare incorectă
  • cu cât reacția este mai rapidă, cu atât succesul este mai mare
  • Prevenire: Evitați înmuierea, udarea suficientă, locația ușoară
  • apă și iarna (în zilele fără îngheț)

sfaturi

Oriunde crește holly, acesta poate fi cultivat de obicei în grădină fără probleme. În alte zone, determinarea valorii pH-ului și o posibilă reevaluare a solului ajută la găsirea locației ideale.