Plantarea roșiilor - cum se face pe balcon

Vremea nu se joacă înainte de mijlocul lunii mai

Rosiile care au nevoie de căldură sunt permise doar pe balcon atunci când riscul de temperaturi înghețate de noapte a fost depășit de la mijlocul lunii mai. Cei care doresc să se dedice cultivării roșiilor până atunci preferă plantele din casă. La sfârșitul lunii februarie / începutul lunii martie se dă lovitura inițială pentru însămânțare. Germinarea începe în decurs de 2 săptămâni la temperaturi ideale de 18 până la 24 de grade Celsius.

citește și

  • Plantarea corectă a roșiilor - instrucțiuni pentru paturi și balcoane
  • Plantarea roșiilor în aer liber - așa funcționează într-o grădină hobby
  • Rosiile prospera si la umbra partiala?

Pentru ca roșiile să prospere pe balcon, au nevoie de un substrat bogat în nutrienți, bogat în humus și bine drenat. Pentru a preveni apariția apei, acoperiți fundul vasului cu drenaj realizat din pietricele, cioburi sau nisip. (12,80 € la Amazon *) Puneți planta pre-cultivată sau pre-cumpărată până la frunzele inferioare și turnați cu generozitate. Așezați roșia într-un loc însorit și aerisit de balcon.

Creați o unitate armonioasă din soiul și plantatorul de roșii

Alegeți plantatorul cu atenție, deoarece o plantă de roșii poate crește destul de mare. Candidații ideali sunt roșiile cocktail, cunoscute și sub numele de roșii cherry. Cele mai mici soiuri găsesc chiar spațiu într-o cutie de balcon. Este important să rețineți că există o deschidere în podea, astfel încât excesul de apă de irigare să se poată scurge. Evitați vasele de culoare închisă, deoarece acestea devin extrem de fierbinți vara.

Suportul susține roșiile

Dacă plantați roșii pe balcon, nu ar trebui să lipsească un ajutor adecvat pentru alpinism. Puteți face fără un ajutor pentru urcare atunci când cultivați roșii de tufiș. Grădinarii cu experiență folosesc acest suport util în același timp cu plantele tinere. Cum să o facă:

  • o grosime a tijei de 15 până la 25 milimetri este ideală
  • lungimea minimă fluctuează între 1,10 și 2 metri
  • Colanții pentru femei dezafectați care sunt tăiați în benzi sunt potrivite ca material de legare
  • Alternativ, legați lăstarii cu rafie sau lianți speciali de plante din magazinele specializate
  • Volutele de roșii nu trebuie să fie niciodată restrânse sau rănite

Nu fără protecție împotriva ploii

Protecția împotriva ploii este la fel de esențială pentru plantele de roșii de pe balcon ca și în aer liber. Grădinarii artizanali hobby își construiesc rapid un baldachin.Centrele de grădină și magazinele de bricolaj oferă modele ieftine. Dacă cultivați doar câteva mere paradisiace pe balcon, o acoperire inovatoare de roșii protejează împotriva umezelii și, astfel, împotriva sporilor fungici care se ascund de boala târzie.

Sfaturi și trucuri

Dacă așezați roșiile la un unghi ușor în sol până la sub prima pereche de frunze, acest truc promovează expansiunea rapidă a rădăcinilor. Dacă puneți și câteva frunze de urzică în gaura de plantare, substanțele nutritive oferă energie suplimentară de creștere.