Spurge ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire și plantare (Euphorbia)

Plantarea corectă a laptelui

Timpul de plantare pentru lapte începe în primăvară, când nu mai există frică de înghețuri tardive de la mijlocul lunii mai. Pregătiți un sol fin sfărâmicios în locația însorită până la parțial umbrită, caldă și protejată. În acest timp, mingea rădăcinii Euphorbia încă în ghiveci este lăsată să se înmoaie într-un vas cu apă până când nu mai cresc bule de aer. Plantarea se desfășoară în mod corespunzător în acești pași:

 • Creați gropi mici de plantare cu 1,5 ori volumul de minge de rădăcină
 • Îmbogățiți pământul excavat cu compost cernut și așchii de corn (6,39 € la Amazon *) sau nisip
 • Plantați laptele în ghiveci până la perechea inferioară de frunze și apă

citește și

 • Euphorbia ingens - despre îngrijirea spurge cactus
 • Lapte triunghiular - acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru o îngrijire optimă
 • Lepușul de chiparos - un profil

În funcție de tipul ales, răspândiți un strat organic sau anorganic de mulci.

Sfaturi de îngrijire

Un aport echilibrat de apă și substanțe nutritive în legătură cu o protecție adecvată pentru iarnă sunt componentele centrale ale îngrijirii profesionale. Cele mai importante măsuri dintr-o privire:

 • Un substrat cu umiditate alternativă și o suprafață care s-a uscat între timp este ideal
 • De preferat apă cu apă de ploaie moale sau apă de iaz
 • Fertilizați organic la fiecare 4 săptămâni în perioada de creștere și înflorire
 • Înainte de primul îngheț, acoperiți plantele de așternut cu frunze, paie și crenguțe de conifere
 • Puneți laptele în jardinieră într-o zonă ușoară, fără îngheț

Măsura în care tăierea este necesară depinde de speciile cultivate de Euphorbia. Tăiați laptele de foioase aproape de sol toamna, în timp ce foarfecele sunt folosite doar primăvara pentru soiurile de iarnă. Cu suculente veșnic verzi, limitați-vă la subțierea înainte de prima filmare.

Care locație este potrivită?

Într-o locație însorită și caldă, planta de lapte prosperă neobosit pentru a crea accente decorative cu aspectul său neobișnuit. Dacă căutați o zonă verde frumoasă la umbra deschisă, genul Eurphorbia nu vă va dezamăgi. Cu specii flexibile, cum ar fi o lapte balcanică, o locație cu condiții de iluminare mai puțin favorabile nu rămâne mohorâtă și goală. Ca plantă de casă, Christthorn și colegii săi preferă un loc luminos care, dacă este posibil, nu poate intra sub soarele aprins al prânzului și al curenților reci.

Distanța corectă de plantare

Dimensiunile unei lapte definesc distanța exactă de plantare în pat. Pentru cele mai importante grupuri din gen, am enumerat distanțele de mai jos:

Înălțimea plantei 15-20 cm corespunde unei distanțe de plantare de 35 cm - 6 bucăți pe metru pătrat

Înălțimea plantei de 30-40 cm corespunde unei distanțe de plantare de 45 cm - 4 bucăți pe metru pătrat

Înălțimea plantei 70-80 cm corespunde unei distanțe de plantare de 50 cm - 3-4 bucăți pe metru pătrat

Înălțimea plantei 90-120 cm corespunde unei distanțe de plantare de 70 cm - 2 bucăți pe metru pătrat

În cutia cu cadă și balcon, scurtați distanța dintre plante dată aici cu 5-10 cm pentru a crea un aspect luxuriant.

De ce sol are nevoie planta?

Majoritatea speciilor și soiurilor de Euphorbia prosperă într-un sol bogat în nutrienți, care este proaspăt și umed, humic și bine drenat. În plus, genul cu mai multe fațete oferă soluții de rezolvare a problemelor pentru locații de bănci umede permanent, cum ar fi spurge de mlaștină sau pentru locații de nisip, grădină de rocă uscată, cum ar fi spurge cu role. Suculentele exotice, cum ar fi Thorn Thorn sau poinsettia pentru cultivarea în interior, preferă un substrat ușor acid cu o valoare a pH-ului de 6,0 la 6,8.

Care este cel mai bun moment pentru plantare?

Cel mai bun moment pentru a planta alge în grădină este de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii iunie. În această fază nu mai există riscul de îngheț, astfel încât plantele perene se pot rădăcini rapid în pat și își pot arăta florile și frunzele. Euphorbia s-a stabilit bine până iarna, astfel încât speciile perene pot trece prin sezonul rece cu o sănătate bună.

Când este timpul de înflorire?

Cu combinația potrivită de specii și soiuri, vă puteți bucura de frumoasele flori de alge de lapte toată vara. Lăsați următoarea sugestie să servească drept inspirație:

Alge cu frunze de migdale: înflorire din aprilie până în iunie

Lapte mare: perioadă de înflorire mai-iulie

Steppe Spurge: înflorire din iunie până în octombrie

Decupați regulat tulpinile de flori ofilite, această prudență contribuie la un aspect îngrijit și în același timp atrage flori noi.

Tăiați bine laptele

Măsura în care ar trebui tăiată o lapte de lapte este determinată de tipul pe care îl aveți în față. O Euphorbia de foioase poate fi tăiată aproape de sol atunci când este goală. La speciile veșnic verzi, lăsați frunzișul plantei până la începutul primăverii pentru a-l tăia înainte de noii lăstari. O lapte veșnic verde se mulțumește cu subțierea regulată. Cotoarele de flori ofilite trebuie întotdeauna curățate astfel încât să nu afecteze aspectul decorativ. Dacă doriți să vă semănați, așteptați până când capetele semințelor s-au maturizat și semințele s-au răspândit.

Se toarnă lapte

Specia de lapte cultivată determină întinderea sursei de apă. În timp ce o lapte de mlaștină este alimentată automat cu apă datorită amplasării sale pe malul iazului, condițiile meteorologice determină alimentarea cu apă a Euphorbia în pat. Dacă nu este ploaie, planta perenă este udată imediat ce substratul s-a uscat. Pentru speciile de grădini de rocă rezistente la secetă, această măsură de întreținere este necesară mai puțin decât pentru soiurile puternice, veșnic verzi din patul peren. Nevoia de udare este în mod regulat mai mare la plantator decât la pat. Verificați solul la fiecare 2-3 zile cu un test pentru degetul mare, astfel încât să puteți uda imediat, dacă este necesar. Frumusețile tropicale ar trebui, de asemenea, pulverizate cu apă moale, cum ar fi poinsettia sau Hristos Thorn.

Fertilizați bine laptele

Cerințele nutriționale ale unei lapte sunt la un nivel mediu. Așadar, fertilizați planta cu compost și cozi de corn la fiecare 4 săptămâni de la începutul creșterii până la sfârșitul perioadei de înflorire. În august, alimentarea cu substanțe nutritive în pat trebuie oprită, astfel încât suculentele să se maturizeze înainte de primul îngheț.

Boli

Făinarea nu se oprește la lapte. În acest sens, seva otrăvitoare nu ajută prea mult la suculent. Dacă învelișul alb-făinoasă se răspândește pe frunzele ornamentale ca simptom al infecției fungice, laptele proaspăt s-a dovedit a fi un remediu eficient acasă. Puneți 100 ml lapte proaspăt (nu lapte UHT) în 900 ml apă moale și pulverizați Euphorbia infectată la fiecare 2 zile.

Dăunători

Afidelor omniprezente nu le pasă de seva lactoasă toxică a unei lapte. Prin urmare, sunt printre puținii dăunători care atacă suculentele. Prin urmare, inspectați în mod regulat partea superioară și inferioară a frunzelor. Luptați păduchii în stadiul incipient de infestare cu un amestec de 1 litru de apă de ploaie și 15 ml de săpun moale lichid (17,27 € la Amazon *) și alcool.

Iernarea

Speciile de spurge plantate în grădină sunt rezistente condiționat. Prin urmare, este recomandabil să acoperiți plantele cu frunze sau ace înainte de primul îngheț. Această măsură de precauție se aplică și euforbiei veșnic verzi, deoarece acestea nu ar trebui expuse soarelui intens de iarnă. Spurge cultivat ca plante de interior, cum ar fi spinul lui Hristos, nu poate face față temperaturilor sub 15 grade Celsius și, prin urmare, se mută în casă în timp util în toamnă. Oricum ar trebui să mânuiți toate laptele din plantă în acest mod, deoarece există un risc mare ca bila de rădăcină să înghețe în timpul iernii.

Propagați lapte

În timp ce planta de lapte se propagă în pat însuși prin auto-însămânțare, există alte două metode disponibile ca grădinar pentru reproducere. Împărțirea este ușoară la începutul primăverii, săpând rădăcina și tăind-o. O secțiune adecvată are cel puțin 2 muguri și este plantată imediat în noua locație. Tăiați butașii la începutul verii pentru a le pune mai întâi în apă pentru o perioadă de timp, astfel încât seva toxică cu lapte să curgă. Apoi așezați butașii într-o oală cu sol slab în locația parțial umbrită până când își dezvoltă propriul sistem radicular.

Este otravă otrăvitoare?

Seva albă lăptoasă se revarsă dintr-o lapte care are totul. Ca otravă de contact, substanța provoacă iritații neplăcute ale pielii la grădinarii sensibili. După consumarea chiar și a celor mai mici cantități, există simptome severe de otrăvire la oameni și animale. Prin urmare, nu așezați Euphorbia când copiii și animalele de companie sunt la îndemână. Efectuați toate lucrările de plantare și întreținere cu mănuși.

Ce specii de lapte sunt interesante pentru grădina ornamentală?

Nu este deloc ușor să testați exemplarele potrivite pentru propria grădină din mai mult de 2.000 de specii de lapte. Ne-am căutat în jur și am realizat următoarea selecție:

Laptele de lup cu role (Euphorbia myrsinites) - planta perenă ideală pentru locuri pline de soare, uscate

Euphorbia seguieriana

Migdală de lapte (Euphorbia amygdaloides) - frumusețe veșnică, modestă, pentru locații parțial umbrite

Spurge de mlaștină (Euphorbia palustris) - plantează marginea iazului permanent umedă

Spurge înalt (Euphorbia cornigera) - stabil, luxuriant, rezistent, pentru paturi și găleți

Spurge mediteranean (Euphorbia characias) - un adevărat gigant de spurge cu o înălțime de 150 cm

Nu în ultimul rând, o mare varietate de plante așteaptă cu specii fascinante pentru cultura de interior. Mai presus de toate, ghimpa lui Hristos (Euphorbia milii x Euphorbia lophogona) din Madagascar, care împodobește pragul ferestrei cu pseudo-flori încântătoare, frunze verzi luxuriante și spini uriași, precum și poinsettia populară (Euphorbia pulcherrima), care ne dă bucurie în mijlocul sezonului întunecat cu florile sale.

Cum am grijă de o lapte ca plantă de casă?

Vedetele printre plantele de apartament din lapte sunt Christ Village și Poinsettia. Deoarece ambele frumuseți provin din climă tropicală, nu pot rezista la temperaturi sub 15 grade Celsius. Pe pervaz, plantele în ghiveci vor să stea într-un loc însorit până la parțial umbrit, protejate de soarele aprins de prânz și curenții reci. Alegeți ca substrat un sol de ghiveci pe bază de compost de înaltă calitate, cu o componentă ușor acidă. Iată cum funcționează corect întreținerea:

 • Păstrați substratul constant ușor umed
 • Între timp, lăsați solul să se usuce în cei 2 cm superiori
 • De preferință apă cu apă de ploaie moale sau apă de la robinet decalcificată
 • Aplicați îngrășământ lichid la fiecare 4 săptămâni în perioada de creștere și înflorire
 • În perioada de odihnă de iarnă sau de vară, nu fertilizați sau fertilizați doar la fiecare 6 săptămâni

La începutul primăverii, repotezați plantele de apartament din lapte în substrat proaspăt și într-o oală puțin mai mare. Această măsură este necesară în fiecare an pentru poinsettia. Spinul lui Hristos se schimbă într-o găleată nouă la fiecare 3-4 ani.

Soiuri frumoase

 • Purpurrea: Spurge purpuriu cu frunze de migdale cu frunziș veșnic verde pe tulpini roșii; Înălțimea de creștere 30-40 cm
 • Perla neagră: lapte balcanic, veșnic verde, cu flori negre de perle în bractee verzi; Înălțimea de creștere 70-80 cm
 • Turnul de Aur: lapte înalt, care impresionează prin creșterea luxuriantă și ombelele aurii; Înălțime 90-120 cm
 • Fens Ruby: Soi premium cu flori galbene peste frunze inițial verzi, mai târziu mov; Înălțime 15-20 cm
 • Fireglow: lapte himalayan viu colorat, cu flori strălucitoare de culoare portocalie; Înălțime 60-80 cm
 • Chameleon: Soi ecologic valoros, veșnic verde și decorativ și minunate culori de toamnă; Înălțime de creștere 50 cm