Semănarea nasturților - acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru

Turnarea corectă

Pentru ca nasturțiul să crească luxuriant și tendril, are nevoie de multă apă. Cu toate acestea, ar trebui evitată înghițirea apei, deoarece nu îi place deloc. A da mult îngrășământ poate fi bine intenționat, dar face ca nasturțiul să formeze numeroase frunze și să înflorească cu greu. Puțin compost în primăvară este suficient.

citește și

  • Nasturțiul este otrăvitor?
  • Cât durează nasturțiul să germineze?
  • Poți îngheța nasturții?

Nasturtium iarna

Nasturțiile nu sunt rezistente. Adesea este cultivat doar ca anual. Dacă primul îngheț le îngheață, acestea trebuie să fie semănate din nou în primăvara viitoare. Cu toate acestea, puteți lăsa și nasturtiile să ierneze într-o locație ușoară, fără îngheț. Cu toate acestea, aveți nevoie de mult spațiu pentru asta. Merită în special pentru soiurile speciale sau pentru plantele de containere.

Dacă doriți să aveți aceeași varietate de nasturțium în anul următor, dar nu îi puteți oferi un loc adecvat de iarnă, atunci colectați semințe ale acestei plante și semănați-le primăvara sau butași de plante. Butașii sunt practic clone, în timp ce semințele nu sunt identice cu planta mamă.

Boli ale capriciului

Afidul este cel mai mare dușman al nasturției și suferă foarte mult de asta. Omida albă de varză este, de asemenea, foarte dură cu ea. De asemenea, le puteți controla pe ambele biologic, astfel încât să puteți mânca nasturtium mai târziu.

Recoltarea capriciilor

Nasturtium poate fi utilizat în mai multe moduri. Vă puteți bucura de tubercul dezgropat gătit. Puteți recolta frunzele tinere și le puteți adăuga la salată ca un plus picant sau ca topping pe pâine. Florile decorative sunt, de asemenea, comestibile și sunt ideale pentru prepararea unui unt de flori, ca decor comestibil pentru un bufet sau pentru salate.

Mugurii de nasturtium sunt adesea folosiți ca înlocuitor al caperelor. Pentru a face acest lucru, fierbeți mugurii spălați într-un bulion de oțet, apă și sare și turnați acest amestec într-un borcan curat cât este încă fierbinte. Închideți acest lucru imediat imediat, apoi caperele „greșite” pot fi păstrate pentru câteva luni.

De asemenea, puteți înmuia florile de nasturțium în oțet pentru a le face mai durabile. Cu toate acestea, acestea nu sunt fierte, ci mai degrabă murate crude. Asigurați-vă că florile sunt complet acoperite în oțet, astfel încât să nu se mucegăiască. Folosiți un oțet ușor de cidru de mere, se potrivește cu gustul florilor delicat aromate.

Esențialul pe scurt:

  • apă din abundență
  • Evitați apariția apei
  • Mare nevoie de spațiu
  • Ajutor pentru alpinism
  • nu rezistent
  • Frunze, tuberculi, muguri și flori comestibile

Sfaturi și trucuri

Dacă folosiți părți din nasturții în bucătărie, atunci evitați utilizarea pesticidelor chimice.

UE