Pepene galben - Acestea sunt cele mai cunoscute soiuri

Pepenele de miere și alți pepeni de zahăr

Pepenele albastru este o subspecie a așa-numitelor pepene galben. Reprezentanții lor cei mai cunoscuți sunt următoarele soiuri de pepene galben:

  • Pepene charentais
  • Pepene galben
  • Galia pepene galben
  • Pepene futuro
  • Pepene dulce sau canar galben

citește și

  • Originea pepene galben
  • Poți congela un pepene galben?
  • Sezonul pepenelui galben

În timp ce pepenele Charentais este relativ mic, un pepene galben poate cântări în jur de două kilograme. Ca un pepene coapte, tăiați-l și păstrați-l la frigider, la fel ca pepenele verde. Deoarece pepenele verde nu se coace cu adevărat atunci când este necopt, ar trebui recoltat sau cumpărat doar când este complet copt.

Originea soiurilor de astăzi

Pepenele albastru, ca și pepenele verde, provine din Africa. Fructele gustoase au fost cultivate și în Persia în urmă cu câteva mii de ani. Soiurile disponibile în comerț astăzi au primit numele „Canar galben” dintr-una din principalele lor zone de cultivare, dar provin de fapt din reproducerea din Algeria și Franța. Sâmburii din fructe disponibile în comerț pot fi de obicei folosiți pentru cultivare în seră sau în propria grădină.

Cultivați singur pepenele dulce

Înainte de însămânțare, trebuie mai întâi să îndepărtați orice pulpă care a aderat la semințe. În caz contrar, semințele se pot mula foarte repede după plantare în oala de însămânțare și se pot strica înainte de germinare. Întrucât pepenii mierii au nevoie de mult soare și căldură pentru creșterea și dezvoltarea fructelor, este recomandabil să le crești într-o seră. Plantele pot fi, de asemenea, mutate la pervaz la începutul primăverii și apoi plantate într-un loc însorit din grădină din mai. Înainte de plantare, ar trebui să obișnuiești mai întâi plantele tinere cu lumina puternică a soarelui în aer liber timp de câteva zile, plasând plantele cu ghiveciul afară timp de câteva ore pe zi.

Sfaturi și trucuri

Cu pulpa sa ușor dulce, pepenele dulce are un gust foarte bun nu numai ca desert sau ca băutură răcoritoare între mese. Un tip popular de aperitiv combină dulceața pepenelui cu aroma de picant a șuncă afumată.