Semănat fasole - acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru

Semănatul direct în pat

Începi să semeni fasolea la mijlocul lunii mai, când sfinții de gheață s-au terminat. Apoi, temperatura podelei ar fi trebuit să se încălzească la 10 grade Celsius necesare.

citește și

  • Așa funcționează pre-germinarea boabelor
  • Plantarea de fasole în grădină a fost ușoară
  • Fasolea crudă este otrăvitoare

Deoarece fasolea are nevoie doar de aproximativ 100 de zile pentru a coace, puteți semăna până în iulie. Eșalonat sau crescut unul după altul, beneficiați de o recoltă lungă de fasole.

Înainte de însămânțare, slăbiți din nou solul în patul de fasole.

Folosiți două bețe și un șir pentru a marca un rând pentru fiecare sămânță. Dacă creșteți mai multe rânduri cu fasole, distanța dintre rânduri ar trebui să fie de aproximativ 80 cm.

În rânduri, fasolea este plantată în principal în grămezi. Acest lucru este valabil mai ales pentru fasole și fasole. Puteți semăna fasole franțuzească de-a lungul rândurilor, atât în ​​bucăți, cât și individual.

Așa funcționează însămânțarea

  • de-a lungul liniei sau cablului cu fierul de plantă sau cu mâinile la fiecare 40 până la 50 cm la 3 cm

săpa o gaură adâncă

  • Puneți 3 până la 5 semințe în ea și acoperiți-le cu sol
  • Alternativ, așezați boabele de tufiș individual la o distanță de 6 până la 8 cm
  • se toarnă cu grijă

Avantaj prin înmuiere și pre-germinare

Puteți germina semințele mai repede prin înmuierea cojii dure a boabelor în apă timp de 24 de ore înainte de însămânțare.

De asemenea, este posibil să pre-germinați fasolea pe pervaz. Pentru a face acest lucru, semințele sunt semănate în vase mici, așezate într-un loc cald și plantate în pat după sfinții de gheață.

sfaturi

Semănatul bobului poate fi ușor marcat cu ace mici de grădină: pur și simplu scrieți tipul bobului pe etichetă și plasați-l la începutul rândului.