Flori de oregano - utilizările

Florile: comestibile și foarte aromate

Oregano dezvoltă pseudo-panicule dens împachetate cu inflorescențe la vârfurile lăstarilor, din care florile mici ale buzelor se dezvoltă de la începutul lunii iulie până la sfârșitul lunii septembrie. Florile albe, roz pal sau violet au un miros foarte aromat și servesc drept sursă de hrană pentru numeroase insecte.

citește și

  • Pământ uscat și apoi folosiți-l pentru ceai și ca condiment
  • Semințele de rodie uscate ca condiment
  • Tăierea oregano - așa recoltați condimentul

Cele patru stamine ies clar vizibile din centrul inflorescenței. Buza superioară scurtă a florii este conturată în partea de sus. Buza inferioară este cu trei lobi. După înflorire, fructul se dezintegrează în nuci de aproximativ un milimetru (fructe Klausen) când este uscat, pe care vântul îl răspândește în zonă.

Ochiul mănâncă și el

Folosiți flori proaspete de oregano ca ingredient decorativ și aromat în salate sau ca decor comestibil. Aroma florilor se potrivește perfect cu salata de roșii sau castraveți. De asemenea, arată extrem de atractiv în untul de ierburi sau în quark și oferă mâncărurilor o notă interesantă.

Păstrarea florilor

Dacă doriți să păstrați oregano după recoltare, ar trebui să-l legați împreună cu ombelele de flori în ciorchini mici și să le atârnați cu susul în jos pentru a se usca. Scoateți florile și frunzele complet uscate de pe ramuri și depozitați ierburile în borcane bine potrivite într-un loc întunecat.

De asemenea, puteți usca florile individual și le puteți păstra separat de frunze. Imprastie florile uscate pe o farfurie si uda-le cu grija. Își dezvoltă imediat culoarea delicată și aroma caracteristică.

Sfaturi și trucuri

Cuburile de gheață cu flori de oregano conferă cocktailurilor de vară o notă specială. Puneți câteva dintre conurile mici în cuptorul de gheață și umpleți-l cu apă.

SKb