Copaci cu bile pentru grădini mici - Aceste soiuri rămân mici

Ce sunt copacii globului?

În principiu, există două forme diferite de arbori sferici. Primul include copaci care nu cresc sferic în mod natural, dar pot fi tăiați în orice formă. Exemple tipice în acest sens sunt bușul comun și diferiții chiparoși falși. Cu toate acestea, acest articol este despre a doua formă de arbori sferici: Acestea sunt soiuri speciale, care tind să rămână mici și au o coroană rotundă în mod natural. Acești copaci rareori trebuie tăiați în formă și vor crește, de asemenea, fără utilizarea regulată a foarfecelor cu coroană sferică.

citește și

  • Înalt și îngust - arborele perfect pentru ghivece și grădini mici
  • 11 copaci și arbuști veșnic verzi pentru grădini mici
  • Cireși mici pentru grădini mici

Cele mai bune soiuri pentru grădina mică

Arborii globulari sunt adesea altoiți în cap, adică numai coroana este altoită pe trunchiul altei specii, care este rapidă sau cu creștere lentă, în funcție de soi. Unii copaci sferici pot avea o înălțime de până la zece metri, în timp ce alții rămân la doar trei până la patru metri chiar și când sunt bătrâni. Pentru a evita surprizele neplăcute, acordați întotdeauna atenție dimensiunii finale preconizate specificate de comerciant cu amănuntul atunci când faceți selecția. Cu toate acestea, arborele poate deveni tot mai mare sau poate rămâne mai mic, creșterea efectivă depinde de factori precum locația, condițiile solului și condițiile climatice. Copacii care se potrivesc bine pentru grădina mică includ:

  • Salcie (Salix purpurea 'Nana'): înălțime de până la 150 de centimetri, ideală pentru solurile umede
  • Arțar cu bile (Acer platanoides 'Globosum'): până la 450 de centimetri înălțime, rămâne sferic chiar și fără tăieturi
  • Trompeta cu bile (Catalpa bignonioides "Nana"): înălțime de până la 300 de centimetri, nu formează nici flori, nici fructe
  • Stejar de mlaștină globulară (Quercus palustris "Green Dwarf"): până la 300 de centimetri înălțime, creștere lentă
  • Cireș de stepă glob (Prunus fruticosa 'Globosa'): până la 300 de centimetri înălțime, flori albe și fructe mici, roșii
  • Brad de plută cu bile (Abies lasiocarpa „Green Globe”): înălțime de până la 200 de centimetri, consum redus de apă
  • Arborele frunzei / Ginkgo (Ginkgo biloba „Mariken”): până la 150 de centimetri, perfect pentru găleți

sfaturi

În principiu, copacii sferici necesită aceeași îngrijire ca rudele lor mai mari. Cu toate acestea, cea mai mare diferență este tăierea, care ar trebui făcută mai mult sau mai puțin regulat, în funcție de tip și varietate. Unii copaci sferici se pot descurca aproape fără tăieturi, în timp ce alții trebuie să folosească foarfeca mai des. Cu toate acestea, acest lucru este mai puțin important pentru menținerea formei sferice, dar în principal pentru a preveni chelirea.