Cât de toxici sunt lupinii? - Riscuri pentru oameni și animale

Semințele în special sunt otrăvitoare

Lupinii ornamentali nu ar trebui să permită frunzelor sau semințelor să pătrundă în organismul uman sau animal. Doar animalele sălbatice pot tolera alcaloizii lupinului și nu prezintă semne de intoxicație după consum.

Nu se cunoaște cantitatea exactă la care începe efectul toxic. Cu toate acestea, se poate presupune că doar consumul unei păstăi provoacă un disconfort considerabil.

Ca urmare, otrăvirea cu lupin devine vizibilă

  • Nelinişte
  • paloare
  • sudoare
  • Vomit
  • Respirație scurtă
  • Stop cardiac

Dacă părți ale lupinului au fost ingerate accidental, persoana afectată ar trebui să bea multă apă. Dacă s-a consumat o păstăie întreagă sau mai mult, este necesară asistență medicală.

Medicul se asigură că otravă iese din corp și oferă, de asemenea, tablete de cărbune pentru a lega poluanții. Dacă victimele sunt animale de companie, medicul veterinar de gardă trebuie contactat imediat.

Dacă se suspectează că au fost ingerate părți ale lupinilor, rudele ar trebui să contacteze unul dintre centrele de control al otrăvurilor.

Nu lăsați să se coacă semințele

Cel mai mare pericol vine din păstăile de semințe, care au un efect fascinant asupra copiilor.

Prin urmare, tăiați întotdeauna imediat inflorescențele decolorate, astfel încât păstăile să nu se poată dezvolta în primul rând.

Sfaturi și trucuri

Lupinul dulce, care este cultivat ca aliment bogat în proteine, nu este otrăvitor, spre deosebire de lupinul ornamental. Conținutul de alcaloizi a fost redus la un nivel sigur prin reproducere.