Hortensia - cum să o colorați în roșu

Culoarea hortensiei depinde de substanțele din sol

Hortensiile au nevoie de soluri acide pentru a absorbi aluminiul necesar pentru nuanțarea intensivă. Dacă solul este doar puțin acid sau ușor alcalin, florile hortensiei devin întotdeauna un roz delicat.

citește și

  • Hortensiile rezistente au nevoie de protecție suplimentară pentru iarnă?
  • Hortensiile sunt foarte însetate - așa că udați-le corespunzător
  • Hortensii roz - artiștii care se schimbă rapid în patul de flori

Un colorant din grupul antocianină este responsabil pentru nuanța respectivă a florilor hortensiei. Delfinidina formează o legătură chimică cu ionii de aluminiu, pe care hortensia o absoarbe din sol. Acest lucru este demonstrat de culoarea roșie sau, în soluri foarte acide, violet sau albastru a umbrelelor hortensiei.

Afectează pH-ul solului

Pentru ca florile hortensiei tale să devină roșii, trebuie să schimbi pH-ul substratului în domeniul alcalin. Ar trebui să aibă în medie 6 sau chiar puțin mai mare.

Dezacidificați solul cu var, pe care îl răspândiți în jurul plantei de mai multe ori în timpul sezonului de creștere. Pentru a evita calcarul excesiv, este recomandabil să măsurați valoarea pH-ului înainte de a adăuga primul var și să repetați această analiză la intervale regulate.

Pentru a transforma o hortensie roșie în roz

Poate că planificați din nou designul grădinii dvs. și o hortensie roșie nu se mai potrivește bine cu imaginea de ansamblu. În acest caz, puteți decolora hortensia, astfel încât să aibă flori roz delicate în viitor. Acest lucru funcționează după cum urmează:

  • Dacă ați mutat valoarea pH-ului solului în domeniul alcalin, opriți imediat calcarea.
  • Substratul se acidifică prin adăugarea de compost copt și un strat de mulci din frunze.
  • Adăugați o picătură de oțet în apa de udare la intervale regulate.

Pentru a împiedica solul să devină prea acid, verificați valoarea pH-ului apei de oțet cu benzi de testare. Vă recomandăm să testați substratul în mod regulat. Dacă solul devine prea acid, hortensia nu devine roz, așa cum se dorește, ci albastră dacă conținutul de aluminiu este adecvat.

Sfaturi și trucuri

Chiar și cu valoarea optimă a pH-ului, o hortensie roșie nu va fi niciodată la fel de roșu aprins ca un trandafir, de exemplu. Nuanța este întotdeauna puțin roz.