Narcise în vază - astfel rămân proaspete mai mult timp

Mama strica starea de spirit a altor flori

Narcisele conțin substanțe toxice. O parte din ea este slabă și iese când narcisele sunt tăiate. Dacă narcisele sunt apoi puse în vază împreună cu alte flori de primăvară, trebuie să se piardă.

citește și

  • Narcise și lalele într-o vază - poate merge bine?
  • Lalele și narcisele: cei doi pot deveni prieteni?
  • Timpul de înflorire al narciselor - variază de la specie la specie

Substanța slabă este secretată în apa vasei. Se atașează la capetele tulpinii celorlalte flori. Acolo previne florile care se află în vază cu narcise, cum ar fi B. lalele, pot absorbi apa. Canalele din tulpini sunt blocate, iar florile se ofilesc rapid.

Trucuri pentru a face otravă inofensivă

Dar există trucuri pentru toți cei care doresc în continuare un buchet colorat de Paște de narcise, lalele și co. Au funcționat două trucuri. Cel mai bine este să faceți ambele trucuri pentru a fi în siguranță.

În primul rând, narcisele tăiate sunt scufundate scurt cu capătul tulpinii în apă fierbinte. După aceea, acestea sunt așezate într-o vază separată de celelalte flori. Când sunt „scurgi” a doua zi, se pot alătura celorlalți.

Animalele de companie trebuie să evite contactul direct

Narcisele sunt toxice pentru oameni și animale. Dacă intrați în contact cu mucusul, acesta poate provoca iritarea pielii. De asemenea, este necesară precauție pentru animalele de companie. Animalele s-ar putea otrăvi fatal, ciugulind narcisele. Prin urmare: nu lăsați la îndemâna pisicilor, câinilor și altele asemenea.

Cum să ai grijă de narcise în vază

Narcisele cu parfum subtil au nevoie de puțină îngrijire în vază:

  • schimbați apa zilnic
  • Scurtați capătul mânerului cu un cuțit la fiecare 1-2 zile
  • adăugați puțină apă de lămâie sau bicarbonat de sodiu în apa vasei
  • Alegeți apă călduță
  • pune într-un loc răcoros (florile durează mai mult acolo)

Sfaturi și trucuri

Ce zici de narcise într-un borcan? Pentru a face acest lucru, narcisele și becurile lor sunt plasate într-un pahar cu apă. Arată extraordinar și creativ!