Tăierea nucului - când și cum are sens?

Cel mai bun moment pentru a tăia este toamna

Extinderea extensivă a coroanei este cel mai frecvent motiv pentru tăierea unei nuci. Un flux masiv de seva care se revarsă din tăieturi provoacă dureri de cap. Mulți grădinari hobby sunt familiarizați cu problema arțarului sferic din ce în ce mai popular.

citește și

  • Tăierea Sequoia- Cum să o faci corect
  • Mar ornamental tăiat cu abilitate - așa o faci bine
  • Tunderea unui cireș vechi - cum să o faci bine

O nucă sângerată își va pierde groaza dacă o tăieți toamna. De la începutul lunii octombrie până la jumătatea lunii noiembrie, fluxul de se scufundă până la nivelul minim anual, astfel încât nu trebuie să ne temem de nici un râu remarcabil de corpuri deschise din lemn.

Tăiați nucul la fiecare 5-10 ani

Dacă nu puteți oferi nucului spațiu nelimitat, ar trebui să reglați întinderea coroanei în mod regulat. Prin tăierea ramurilor la intervale de 5 până la 10 ani, evitați intervențiile radicale în creștere, cum ar fi o tăietură de întinerire. Cum se taie corect:

  • La început, îndepărtați ramurile moarte, înghețate și nefavorabile
  • Tăiați lăstarii subțiri pe astring
  • Tăiați lăstarii de la 5 cm în diametru la 10 până la 20 cm conuri lungi
  • Ramurile prea lungi, prea lungi și asemănătoare măturii, duc la o ramură laterală internă
  • Îndepărtați concurenții direcționați în sus către ramura de mijloc sau de ghidare

Puteți atenua dezavantajele tăieturilor mai mari prin tăierea ramurilor relevante de pe conuri. Această tăiere specială îl împiedică să se usuce înapoi în lemnul adânc și promovează o nouă creștere. Lăstarii tineri răsar în toate direcțiile din conuri. Alegeți o ramură sau două care arată promisiune. Îndepărtați lăstarii excesivi împreună cu resturile uscate de conuri în toamna următoare sau toamna următoare.

Îndepărtați lăstarii sălbatici cu promptitudine

Intervalele lungi de timp de până la 10 ani nu implică faptul că un nuc nu va fi tăiat deloc între timp. Accentul se pune pe soiurile rafinate care sunt compuse din nuc negru ca bază sălbatică și o coroană de creștere mai slabă.

Portaltoiul își demonstrează creșterea viguroasă sub formă de lăstari sălbatici. Acestea încolțesc direct din rizom sau trunchi. Cu o viteză rapidă de până la 50 de centimetri pe an, sălbaticii se străduiesc să crească coroana nobilă de nuc. Această conducere descumpănită este oprită prin eliminarea promptă a unui joc.

Tăiați trunchiurile pe verticală chiar înainte de scoarță. Scoateți lăstarii de pe discul rădăcină. Această procedură are avantajul că îndepărtați cea mai mare parte a țesutului și preveniți în mod eficient creșterea reînnoită.

sfaturi

Înainte de a întrerupe o lovitură competitivă pe cea centrală, ia în considerare o opțiune mai promițătoare. Puteți transforma lăstari abrupți într-o poziție favorabilă în interiorul coroanei în lemn de fruct valoros. Pentru a face acest lucru, legați unitatea abruptă în jos la un unghi de aproximativ 45 °. Creșterea se calmează și nucul tău își găsește timpul liber pentru a forma flori și nuci în acest moment.