Fertilizarea kiwi - cu ce și când?

Cereri asupra solului

Kiwi se dezvoltă cel mai bine în solul bogat în nutrienți și humus, ușor acid, care nu ar trebui să fie prea umed și greu. Nu este recomandat un pH prea mare peste 6. Solul neutru este, de asemenea, potrivit. Solul calcaros trebuie îmbunătățit cu puțin sol de rododendron, turbă sau așchii de lemn, sol greu de argilă cu nisip. Plantele sunt sensibile la secetă, dar și la înmuiere. Prin urmare, este important să se asigure o udare adecvată în mijlocul verii și, în același timp, un drenaj bun.

citește și

  • Soi de plante kiwi
  • Trifoi în loc de gazon în grădină
  • Turnul de cartofi și găleată de zidărie în loc de pat de cartofi

Fertilizați organic

În primăvară, când începe înmugurirea, un strat subțire de aproximativ 1 cm de compost copt poate fi împrăștiat pe suprafața zonei rădăcinii. Un strat de mulci are un efect pozitiv asupra creșterii și a fructelor în toate privințele:

  • previne uscarea rapidă a solului,
  • menține valoarea pH-ului solului în intervalul acid favorabil,
  • face inutilă fertilizarea regulată.

Fertilizați mineral

Unele soiuri de kiwi nu sunt doar sensibile la var, ci și la sare. Prin urmare, se recomandă utilizarea îngrășămintelor minerale cu moderare. Ar trebui să începeți fertilizarea începând cu al treilea an de repaus. Plantele mai vechi și bine cultivate pot fi apoi ocazional fertilizate cu îngrășăminte minerale în timpul sezonului de creștere, cum ar fi cele utilizate pentru afine cultivate, rododendroni și azalee.

Momentul potrivit pentru fertilizare

Când plantele încep să încolțească la începutul primăverii, este așezat un strat de compost copt sau un strat de mulci. Mai târziu, în timpul creșterii, se pot aplica îngrășăminte minerale, în special pe solul nemulțumit. Respectați informațiile producătorului de pe ambalaj în ceea ce privește frecvența și cantitatea! Începând din august, dacă este posibil, nu se mai fertilizează, iar plantele ar trebui menținute puțin mai uscate în general. Acest lucru încetinește creșterea și favorizează lignificarea lăstarilor.

Sfaturi și trucuri

Utilizați sol care conține turbă pentru însămânțarea semințelor de kiwi, dar nu acoperiți semințele, deoarece acestea sunt germeni ușori.