Hortensia primește frunze galbene - care poate fi motivul?

Deficitul de azot

Dacă există o lipsă de azot, întreaga frunză devine de obicei galbenă. Inițial, doar frunzele mai vechi din zona inferioară a hortensiei sunt afectate, doar mai târziu frunzișul care s-a îndepărtat își schimbă culoarea. Ca rezultat, florile se pot ofili.

citește și

  • De ce calea are frunze galbene?
  • De ce orhideea mea primește frunze galbene?
  • De ce primește mimoza frunze galbene?

remediu

Fertilizați hortensia cu un îngrășământ cu azot din comerțul cu grădinăritul. Vă rugăm să rețineți dozajul indicat pe ambalaj și nu fertilizați excesiv hortensia. Prea mult azot poate afecta plantele.

Cloroza

Deficitul de fier apare de obicei în legătură cu solurile acide preferate de Hortensie. Frunzele mai tinere până la cele de vârstă medie sunt afectate mai întâi. Acestea prezintă o decolorare galben-verde până la galben-lamaie. Venele frunzelor sunt delimitate brusc și de culoare verde închis.

Dacă deficitul de fier persistă, vor apărea următoarele daune:

  • Toate frunzele devin galbene.
  • Necroze maronii se dezvoltă de la marginea frunzei.
  • Tulpinile devin mai subțiri.
  • Rădăcinile se scurtează și prezintă o culoare maro nesănătoasă.

remediu

Fertilizați întotdeauna hortensia cu un îngrășământ special care conține fier. Dacă încă apare un deficit de fier, puteți folosi un îngrășământ de fier pur.

Pericol

Îngrășămintele de fier sunt otrăvitoare, motiv pentru care ar trebui să purtați cu siguranță îmbrăcăminte de protecție atunci când îl împrăștiați.

PH-ul solului

Pentru ca hortensiile roșii să-și păstreze culoarea strălucitoare a florilor, solul trebuie să aibă o valoare relativ ridicată a pH-ului. Acest lucru poate însemna că planta nu mai poate absorbi cantități suficiente de fier. Dacă pe o hortensie roșie apar frunze galbene, ar trebui să corectați valoarea pH-ului. Îngrășămintele organice precum compostul sunt potrivite.

Sfaturi și trucuri

Frunzele care se îngălbenesc toamna sunt normale datorită ciclului natural de vegetație. Hortensia este una dintre plantele care aruncă frunzișul în care frunzele se îngălbenesc inițial toamna și apoi cad singure.