Orhideele într-un borcan - păstrarea și îngrijirea lor în mod corespunzător

Acesta este modul în care orhideele își iau locul în pahar - sfaturi pentru plantarea corectă

În principal, orhideele Vanda sunt cultivate în sticlă. Deoarece nu există substrat aici, poziționați rădăcinile aeriene în vaza de sticlă astfel încât frunzele și tulpina de flori să iasă peste marginea vasului. Oxigenul insuficient ajunge la frunzișul din interiorul paharului, astfel încât infecțiile fungice se simt ușor. De asemenea, puteți prezenta orhidee cu substrat în pahar. Cum să o facă:

 • O întâlnire înainte sau după perioada de înflorire este perfectă
 • Pe podeaua de sticlă din lut expandat (17,50 € pe Amazon *) creați un canal de drenaj de cel puțin 5 cm înălțime
 • Completați un strat de substrat de orhidee (7,98 € la Amazon *)
 • Scufundați rădăcina în apă timp de câteva minute, astfel încât rădăcinile să devină flexibile
 • Olați planta, scuturați solul vechi sau clătiți-l
 • Tăiați becurile moarte sau rădăcinile aeriene cu un cuțit curat

citește și

 • Îngrijirea orhideelor ​​în mod corespunzător pentru o perioadă lungă de înflorire - așa funcționează
 • Îngrijirea corectă a orhideelor ​​în timpul iernii - așa funcționează
 • Transplantarea unei orhidee într-un pahar - așa funcționează

Așezați pe substrat o Phalaenopsis sau un tip similar de orhidee cu rădăcini răspândite. Fixând planta pe gâtul rădăcinii cu o mână, umpleți solul rămas cu cealaltă mână. În cele din urmă, toate rădăcinile aeriene ar trebui acoperite. Bucățile de substrat se distribuie dacă împingeți ușor sticla pe blatul mesei între ele.

Mușchi nepotrivit ca substrat

În beneficiul unui aspect care promovează vânzările, orhideele din sticlă sunt uneori așezate pur și simplu pe mușchi de turbă. Arată frumos, dar aduce diva exotică în jos foarte repede, deoarece putrezirea și boala sunt inevitabile aici. Dacă vi se prezintă o Phalaenopsis într-un vas de sticlă, vă rugăm să adăugați imediat floarea regală în solul orhideei corect.

Se toarnă orhideele în pahar profesional - așa funcționează

Deoarece nu există o deschidere a podelei în sticlă pentru a scurge apa, orhideele din el sunt amenințate de apariția apei. Cum se reglează corect echilibrul apei:

 • Scufundați o orhidee fără substrat, cum ar fi Vanda, la fiecare 2-3 zile
 • Pentru a face acest lucru, scoateți planta din borcan și înmuiați rădăcinile timp de 30 de minute cu apă călduță, fără căldură.
 • Nu-l puneți înapoi în pahar până nu s-a scurs apa

Pentru a furniza o orhidee cu substrat în borcan cu umezeală, se toarnă apa moale, caldă în cameră, în vas. Inima plantei nu trebuie să fie sub apă. După cel mult 10 minute, turnați din nou apa. Dacă rămâne apă în axile frunzelor, tamponează-o cu un prosop absorbant de bucătărie.

Pulverizarea regulată este foarte plăcută orhideelor

Indiferent dacă cultivați orhideele într-un pahar, legate pe o ramură sau pur și simplu într-un ghiveci - un spray foarte delicat de apă caldă, fără var, este binevenit cu căldură pentru frumusețile exotice ale florilor. Dacă este posibil, pulverizați rădăcinile și frunzele aeriene și lăsați florile nedorite.

Fertilizați orhideele într-un mod echilibrat - Acordați atenție acestui lucru în pahar

Atâta timp cât orhideea este în mijlocul perioadei de creștere și înflorire, vă rugăm să îmbogățiți apa de irigare și imersiune la fiecare 3 până la 4 săptămâni cu un îngrășământ lichid special. Îngrășământul convențional pentru flori (13,27 EUR la Amazon *) conține o concentrație prea mare de sare și dăunează mai mult decât bine plantelor tropicale.

Opriți aportul de substanțe nutritive în timpul unei perioade de vegetație inactivă. Dacă este o specie de orhidee care înflorește neobosit, vă rugăm să extindeți intervalele de fertilizare la 6 până la 8 săptămâni iarna.

Cum să tăiați orhideele corect - sincronizarea contează

Un aspect al programului de îngrijire îi încurcă în mod regulat pe novici printre grădinarii de orhidee. Vorbim despre tăiere, așa cum este practica obișnuită pentru numeroase plante de interior. Cu toate acestea, având în vedere habitusul neconvențional al orhideelor, manipularea profesională a acestei măsuri de cultivare nu este evidentă. Acest lucru se aplică nu în ultimul rând plantelor din sticlă. Cum se face corect:

 • Nu tăiați niciodată părțile verzi ale plantei de la o orhidee într-un pahar
 • Nu tăiați frunzele, lăstarii, bulbii sau rădăcinile aeriene până când nu sunt complet moarte
 • Lucrați numai cu un instrument ascuțit, dezinfectat
 • Tăiați praful cu scorțișoară, cenușă de cărbune sau făină de rocă
 • În mod ideal, răsuciți o foaie îngălbenită, trasă și nu o tăiați

Tunderea orhideelor ​​se face astfel din două motive: tăierea rănilor pe părțile verzi, vii ale plantelor provoacă putregai și boli. În plus, o orhidee este lipsită de resturile vitale de nutrienți pe care ar dori să le mute în rădăcinile și bulbii activi.

sfaturi

Bilele de gel sunt o alegere bună pentru a prezenta paniculele orhideei înflorite complet ca flori tăiate într-un pahar. Bilele mici de 2 cm sunt disponibile în multe culori frumoase. Sunt realizate dintr-un material care stochează apa și o eliberează treptat în flori. Apa de flori cu miros neplăcut este un lucru din trecut datorită bilelor de gel.