Plantarea curții din față - o selecție a celor mai frumoase plante

Cea mai importantă premisă la cumpărarea plantelor: creșterea restrânsă

În pepiniere și centre de grădină, plantele ornamentale au de obicei o formă grațioasă. De fapt, în spatele a zeci de arbuști, copaci și plante perene, există o plantă puternică care nu este potrivită pentru o grădină din față. Prin urmare, atunci când cumpărați, întrebați exact ce dimensiuni vor fi speciile și soiul preferat.

citește și

 • Cea mai bună acoperire a solului pentru curtea din față - sfaturi pentru toate locațiile
 • Cum să vă proiectați curtea din față mediteraneană - sfaturi pentru componente autentice
 • Cum să vă proiectați curtea din față cu trandafiri - idei pentru replantare

Când cumpărați plantele de grădină din față, vă rugăm să folosiți numele botanic drept ghid. O serie de confuzii s-au strecurat sub denumirile comerciale germane, care uneori provoacă surprize urâte în grădină. Un liliac poate fi un grațios Buddleja davidii cu o înălțime de 150 cm, o Syringa vulgaris elegantă cu o înălțime de 250-300 cm sau un Sambucus nigra expansiv, invaziv, care poate atinge 1000 cm și mai mult.

Plante pentru curtea însorită - sfaturi pentru planul de plantare

Partea de sud a casei este zona pentru adoratorii soarelui din regatul plantelor. Calități speciale sunt necesare aici pentru a menține calmul floral sub soarele fierbinte de vară. Ar trebui rezervat un spațiu în planul de amenajare pentru următoarele specii și soiuri:

 • Hortensia paniculată „Pinky Winky” (Hydrangea paniculata) ca un punct de atracție cu flori în două culori din iulie până în octombrie; 150-200 cm
 • Floare de barbă „Heavenly Blue” (Caryopteris clandonensis), subarbust iubitor de soare cu flori albastre de vară; 80-100 cm
 • Salvie "Rosakönigin" (Salvia nemorosa) cu flori parfumate roz din iunie până în septembrie; 30-40 cm
 • Iarba de țânțari (Bouteloua gracilis), una dintre cele mai frumoase ierburi pentru curtea din fața soarelui; 20-40 cm

Minunatul ochi de fată „Sterntaler” (Coreopsis lanceolata) îți scaldă curtea însorită din față într-o mare de flori galbene din iunie până în septembrie. Lavanda (Lavandula angustifolia) emană un fler mediteranean cu flori albastre din iulie până în septembrie. Desigur, coneflowerul luminos „Goldsturm” (Rudbeckia fulgida var. Sullivantii) nu ar trebui să lipsească în conceptul de proiectare, a cărui rază galbenă înflorește cu ochi căprui durează până toamna.

Plantele pentru curtea din față parțial umbrită - o selecție

Majoritatea plantelor ornamentale sunt foarte confortabile într-o locație parțial umbrită, cu soare ușor. Pe partea de vest, totuși, ploaia poate fi așteptată mai des, în timp ce orientarea spre est este răsfățată doar de soare în orele dimineții. În consecință, selecția se concentrează pe plantele care se adaptează la aceste condiții. Lasă-te inspirat de următoarea selecție de plante perene, flori și arbuști recomandabili:

 • Hortensia cu bile „Annabelle” (Hydrangea arborescens) încântă vara cu bile imense de flori albe; 100-150 cm
 • Globul de zăpadă de iarnă (Viburnum) surprinde cu flori de culoare alb-roz în mijlocul iernii; 200-250 cm
 • Bergenia 'Herbstblüte' (hibrid Bergenia) cu două flori în primăvară și toamnă; 25-40 cm
 • Cranesbill (Geranium), indispensabilele clasice perene cu flori magnifice de vară; 30-40 cm

O grădină din față, cu o locație parțial umbrită, este predestinată pentru florile cu bulb de înflorire timpurie. În aceste condiții de lumină, ghioceii (Galanthus), crocusii (Crocus), narcisele (Narcisul) și lalelele (Tulipa) vestesc primăvara. Când răcorile de mănuși (Digitalis purpurea) se ridică în curtea din față din iunie, ele sună în timpul verii cu flori de clopot. Toamna este timpul pentru asterii de toamnă (aster) și dalii pitici (dalii), care vă vor încânta cu flori colorate până la primul îngheț.

Specialiști florali pentru locații umbrite - sfaturi pentru partea de nord

Arhitectura contemporană mută în cea mai mare parte grădina din față spre partea de nord a casei, în timp ce partea de sud este rezervată grădinii ornamentale și de bucătărie mai mari. Această circumstanță necesită criterii speciale de selecție pentru planul de proiectare, deoarece specialiștii în lumină slabă decorativă sunt rare în regatul plantelor. Am compilat cele mai frumoase specii și soiuri pentru o grădină din față umbrită pentru dvs. aici:

 • Caucazul uita-mă-nu (Brunnera macrophylla) înflorește, de asemenea, la umbră din aprilie; 30-50 cm
 • Ciuperci de ciuperci „The Beatles” (Carex Digitata-Hybride) setează accente decorative cu capete de iarbă învârtite; 20-30 cm
 • Cranesbill de pădure de munte (Geranium nodosum) își dezvoltă rochia de flori chiar și în condiții de lumină slabă; 15-25 cm
 • Flori de spumă (Tiarella wherryi) înflorește primăvara și toamna peste frunze ornamentale magnifice; 15-30 cm
 • Boabe de covor roșu (Gaultheria procumbens) atuuri cu frunze veșnic verzi și boabe roșii; 10-20 cm

În tărâmul umbros din partea de nord, hostele unice se simt ca acasă. În grădina din față, acordați preferință soiurilor care rămân mici, cum ar fi Funkia „Blue Ivory” (Hosta x cultorum), care rămâne la o înălțime de 35 cm. Frunzele spectaculos colorate, cu o margine albă cremoasă și un centru albastru-verde aruncă o vrajă peste fiecare observator. Deoarece hostas le place să prospere de două ori mai lată decât sunt înalte, sunt ideale și ca acoperire a solului pentru locații cu puțină lumină.

sfaturi

Grădinile din față fără peluze sunt în creștere. Întreținerea extinsă este un spin în partea multor grădinari de hobby. O compoziție de acoperire a solului înflorit și grupuri mici de plante perene este mai ușor de îngrijit și are un efect estetic. Cranianul veșnic verde „White Ness”, cu o înălțime delicioasă de 15-20 cm, îi place să se întindă la picioarele tale cu mănuși (Digitalis) sau o hortensie cu bile „Vara fără sfârșit” (Hydrangea macrophylla).

Figurile de bronz Swift și Sparrow, set de 2 49,99 EUR Cumpărați la Pötschke conuri de lumină LED Lumini magice, set de 3 49,99 EUR Cumpărați la Pötschke