Poinsettia este verde - așa devine din nou roșu

Poinsettia sunt plante de scurtă zi

Poinsettias sunt native din linia ecuatorială. Acolo cresc în păduri de foioase care sunt puternic umbrite și, prin urmare, nu primesc prea multă lumină.

citește și

  • Temperatura ideală pentru poinsettia
  • Amestecați singur solul pentru poinsettia
  • Poinsettia și perioada ei de glorie

Planta s-a adaptat perfect condițiilor. Formează bracteele colorate numai dacă este întunecată mult timp. În orice caz, trebuie să fie mai puțin de douăsprezece ore pe zi.

Dacă rămâne ușoară mai mult timp, frunzele poinsettiei rămân verzi. În Germania, lumina este mult mai lungă vara, astfel încât planta să nu se înroșească din nou fără întunecare artificială, ci să rămână verde.

Întunecați poinsettia

O poinsettia oferită în supermarket sau grădiniță a fost așezată în întuneric de grădinar. Dacă doriți să crească poinsettias pe an, trebuie să vă asigurați o fază întunecată. Abia atunci poinsettia va deveni roșie din nou în sezonul următor.

Majoritatea oamenilor doresc ca planta de apartament să fie în plină splendoare în timpul Crăciunului. Cu toate acestea, în principiu, puteți face poinsettia să roșească în orice moment al anului.

Asigurați-vă că primește maximum unsprezece până la douăsprezece ore de lumină pe zi timp de șase până la opt săptămâni în prealabil. Pentru a face acest lucru, puneți-l într-o pivniță sau un depozit întunecat, nu prea rece. Dacă spațiul nu este disponibil, puneți o cutie de carton sau o pungă opacă deasupra plantei pentru a simula întunericul.

Deci poinsettia va deveni roșie din nou

După faza de întunecare, așezați poinsettia în locația dorită. Acest lucru ar trebui în mod ideal

  • cald (peste 22 de grade)
  • luminos și însorit
  • protejat de curenți de aer

fi. În zilele următoare poinsettia va dezvolta bracteele colorate dorite.

sfaturi

Poinsettia nu este considerată deosebit de ușor de îngrijit. Când udați și fertilizați, aveți nevoie de puțin tact. Aici merită să economisiți apă și îngrășăminte, mai degrabă decât să păstrați planta prea umedă și hrănitoare.