Hibernate Lily African - Aceste măsuri trebuie luate

Iernarea speciilor de Agapanthus veșnic verzi

La speciile veșnic verzi ale crinului african, frunzele rămân în mare măsură verzi chiar și iarna. Aceste plante ar trebui să fie adăpostite în cartierele de iarnă în următoarele condiții:

  • uscat
  • luminos
  • misto

citește și

  • Hibernarea crinului african: Ce înseamnă frunzele galbene?
  • Hibernează crinul african: tăiați sau nu frunzele?
  • Crinul african: Plantarea corectă a tuberculilor

Temperatura perfectă de iarnă pentru crinii africani veșnic verzi este cuprinsă între 0 și 7 grade Celsius. Nu ar trebui să expuneți plantele la înghețuri severe chiar și în zonele de iarnă, altfel pot muri. Totuși, temperaturile mai ridicate nu sunt benefice, deoarece afectează înflorirea.

Locurile de iarnă potrivite pentru crinii ornamentali care hrănesc frunzele

Cu speciile Agapanthus care se hrănesc cu frunze, frunzele devin galbene la începutul iernii și se sting. Tăiați-le ca inflorescențele ofilite înainte de iernare. Deoarece aceste plante sunt iernate fără frunze, le puteți pune și într-un subsol întunecat. În locații extrem de protejate, cu sol uscat și uscat, crinul african care se hrănește cu frunze poate fi rezistent la aproximativ minus 15 grade Celsius, cu protecție adecvată pentru iarnă.

Îngrijire adecvată după iernare

De îndată ce înghețurile puternice nu mai sunt de așteptat în primăvară, puteți muta crinii ornamentali afară din casele de iarnă în cadă. Dacă este posibil, alegeți o zi înnorată, astfel încât planta să se obișnuiască încet cu lumina directă a soarelui. Din aprilie până la începutul lunii august, fertilizarea moderată asigură mai multe flori.

Sfaturi și trucuri

Imediat după iernare, puteți împărți sau replanta mari crini ornamentali în scopul propagării în plante noi.