Petunii agățate - o privire de ansamblu asupra soiurilor

Soiurile căzute ale petuniei

Soiurile agățate de petunie sunt deosebit de apreciate, prin culorile lor viu colorate, pot evoca accente de culoare plate și vizibile pe parapetele balconului caselor. Următoarele subspecii aparțin petuniilor agățate:

  • Petunia Bordeaux
  • Petunia Violet Star
  • Petunia Chocolina
  • Petunia Veranda White
  • Petunia Supercal Velvet
  • Petunia Conchita Doble Blue

citește și

  • Locația optimă pentru petunie
  • Înfrumusețați balconul cu petunia
  • Lasă petunia să prospere deosebit de magnific, cu o îngrijire optimă

Dacă plantați aceste petunii ca plante tinere preferate într-o locație însorită pe balcon după sfinții de gheață și aveți grijă de ele, lăstarii care depășesc cutia balconului pot ajunge la lungimi de până la 60 sau 80 de centimetri până la sfârșitul verii.

Lăstarii lungi au nevoie de suficienți nutrienți și apă

Chiar dacă mult soare și căldură sunt importante pentru o creștere puternică a petuniilor cu multe flori, acest lucru singur nu este suficient pentru petuniile magnifice agățate. Deoarece petuniile pot reacționa foarte sensibil la înmuierea apei și a vremii umede, acestea ar trebui să fie plantate într-un substrat cât mai permeabil posibil și de preferință parțial acoperit. În plus, plantele ar trebui să fie prevăzute cu apă moale pentru irigare cel puțin o dată pe zi în zilele calde de vară. Pentru a forma „perdele” lungi de frunze și flori pe parapetul balconului, petuniile au nevoie de o mulțime de substanțe nutritive, pe care le puteți adăuga fertilizându-le cu îngrășământ lichid o dată sau de două ori pe săptămână. Acordați o atenție deosebită unui aport adecvat de fier, astfel încât să nu existe simptome de deficiență, cum ar fi cloroza.

Aveți grijă atunci când aveți grijă de petuniile agățate

În timp ce clopotul magic cu flori mici are nevoie de mai puțină atenție în perioada de înflorire, florile ofilite ale petuniei sunt de obicei îndepărtate la fiecare câteva zile. Este o chestiune de gust dacă acest lucru este absolut necesar pentru spânzarea exemplarelor mari. Cu toate acestea, trebuie să aveți întotdeauna în vedere propria siguranță atunci când aveți grijă de plante și când verificați păduchii.

sfaturi

Pentru a evita accidentele atunci când îngrijești petuniile, nu trebuie să te apleci peste parapetul balconului spre flori. Udarea uneori nesigură a petuniilor agățate într-un coș agățat cu o scară (14,99 EUR la Amazon *) este mai ușoară cu ajutorul unui dispozitiv de udare special sau cu furtunul de grădină.