Mărgele parfumate împotriva țânțarilor - cât de eficiente sunt acestea?

Uleiurile esențiale țin țânțarii departe

Uleiurile esențiale sunt conținute în frunzele pelargoniului parfumat. Acestea emană un miros intens - în funcție de tip și varietate, asemănător cu citricele, menta sau tarta de fructe. Funcția naturală a parfumului este de a îndepărta dăunătorii. Tantarii ar trebui, de asemenea, sa poata tine uleiurile esentiale la distanta.

citește și

  • Ajută mușcatele parfumate împotriva viespilor?
  • Aceste plante de balcon resping țânțarii - cele mai bune 10 plante împotriva țânțarilor
  • Evidențiați în bucătărie - mușcate parfumate comestibile

Dar nu numai țânțarii preferă să evite contactul direct cu un pelargoniu parfumat. Viespile, muștele de cal, albinele, furnicile și molii își păstrează, de asemenea, distanța. Dar este într-adevăr cazul sau este doar un pitch de vânzare pentru diverse creșe și magazine de hardware?

Cât de sigur este acest repelent de țânțari?

Cu toată onestitatea, acest produs anti-țânțari este la fel de nesigur ca mulți alți anti-țânțari pe piață. Unii țânțari pur și simplu nu pot fi opriți dacă pofta lor de sânge este prea mare. Dar depinde de o încercare! La urma urmei, acesta este un agent de protecție care nu dăunează mediului.

Așezați pe balcon sau pervazul ferestrei

Așezați mușcatul parfumat, de exemplu, pe balconul, terasa sau pe pervazul ferestrei din dormitor. Parfumul se spune că este deosebit de eficient împotriva țânțarilor dacă frecați frunzele, de exemplu chiar înainte de culcare. Poate fi eliberat bine și într-o lampă de aromă.

Ce soiuri sunt recomandate în mod special?

Există specii precum Pelargonium x citrosmum, Pelargonium crispum, Pelargonium citronella, Pelargonium quercifolia și Pelargonium abrotanifolium care sunt considerate cele mai eficiente împotriva țânțarilor. Dacă intenționați să respingeți țânțarii cu mușcată parfumată, se recomandă următoarele soiuri intens parfumate:

  • „Lemon Fancy”
  • „Orange Fizz”
  • „Repulsiv la țânțari”
  • „Stejar regal”
  • „Prințesa Ann”
  • „Lillibet”

Sfaturi și trucuri

Chiar dacă geraniul parfumat nu înflorește - asta nu contează! Spre deosebire de alte plante care țin țânțarii departe cu parfumul lor floral, geraniul parfumat nu are nevoie să înflorească pentru a respinge insectele.