Flori de arțar - Caracteristici, timp de înflorire, aspect și multe altele

Flori de arțar - frumusețe subtilă primăvara

Dacă sunteți un grădinar iubitor de natură care caută frumusețea în detaliu, o veți găsi în arțar. Cu mult înainte de începerea spectacolului de culoare toamnal al frunzelor, apar flori parfumate. Aspectul lor subtil ascunde faptul că florile de arțar sunt una dintre cele mai valoroase surse de nectar și polen din grădină. Astfel înfloresc cele mai populare tipuri de arțar:

  • Arțar norvegian (Acer platanoides): în aprilie, cu panicule verzi gălbui, terminale în fața frunzelor
  • Arțar sicor (Acer pseudoplatanus): în aprilie și mai, cu ciorchini de flori galbene-verzi, în același timp sau după frunze
  • Arțar de câmp (Acer campestre): în luna mai cu 10-20 panicule gălbui înflorate simultan în frunze

citește și

  • Cum crește un arțar de scorțișoară? - Informații despre creștere
  • Cât de repede crește un arțar? - Prezentare generală a creșterii pe an
  • Profil de arțar - fapte interesante despre genul arțar

Speciile de arțar care au imigrat în Europa creează o rochie de flori mai vizibilă. Arțarul de foc (Acer ginnala) înregistrează puncte în luna mai, cu struguri umbrelă alb-galben, cu lățimea de 4 până la 6 cm, care miroase seducători. Arțarul asiatic (Acer palmatum) și soiurile sale magnifice inspiră în lunile mai și iunie florile cu lățimea de 6-8 mm în umbele. Contrastele dintre petalele de culoare crem și sepalele roșiatice sunt plăcute de văzut.

Arțari roșii și argintii sună în perioada de glorie

Dacă speciile native de arțar sunt încă în hibernare, primele flori galben-verzui până la ușor roșiatice răsar pe arțarul argintiu nord-american (Acer saccharinum). La scurt timp, arțarul roșu (Acer rubrum) își îmbracă haina de flori roșii închise. Florile se adună în ciorchini dense pe partea ramurilor, spre deliciul primelor insecte.

sfaturi

Dacă florile frumoase și parfumate de arțar sicomor (Acer pseudoplatanus) sunt polenizate și ofilite, devine periculos pentru cai și măgari. Fructele înaripate conțin mortala neurotoxină hipoglicină A. Oamenii de știință de la Universitatea din Utrecht au reușit să demonstreze că temuta miopatie de salcie poate fi urmărită până la consumul de semințe de sicomor.