Păstrează ananasul - astfel rămâne proaspăt mai mult timp

Ananasul necojit nu aparține în frigider

Ananasul este un prim exemplu de fructe tropicale îmbibate de soare. Ca urmare, dispoziția lor însorită nu poate face față în orice moment temperaturilor reci. Acest lucru se aplică în mod constant de la cultivare la depozitare. Deoarece temperatura lor minimă absolută este de 6 grade Celsius atunci când nu sunt decojite, depozitarea lor în frigider nu este o opțiune. Atâta timp cât fructul este dintr-o singură bucată, se recomandă următoarele variante:

  • Poate fi păstrat până la 2 zile pe o suprafață moale la temperatura camerei
  • A se păstra într-o pivniță răcoroasă la 10-12 grade Celsius timp de aproximativ 1 săptămână atârnată pe vârful frunzelor

citește și

  • Pot să-mi hrănesc ananasul câinelui?
  • Următoarea generație așteaptă deja - înmulțind corect ananasul
  • În ce circumstanțe ananasul este otrăvitor?

Dacă temperaturile scad sub 5-6 grade Celsius, petele negre se dezvoltă pe piele într-o perioadă scurtă de timp și aroma se evaporă.

Depozitați ananasul curățat fără a-și pierde aroma

În momentul primei tăieturi, un ananas începe să-și piardă aroma. Dacă fructele nu sunt consumate imediat, o folie din folie alimentară păstrează gustul. Filmul ar trebui să fie complet etanș, astfel încât să nu mai existe bule de aer ascunse dedesubt. Ambalat în acest fel, puteți păstra ananasul în compartimentul pentru legume al frigiderului timp de 24-48 de ore.

Acesta este un mod exemplar de a curăța un ananas proaspăt

Pentru a păstra un ananas proaspăt în porții, nu se poate evita tăierea și decojirea. Deoarece cea mai delicioasă parte a pulpei se află direct sub piele, se recomandă o abordare atentă. Cum se face corect:

  • Așezați ananasul pe o parte pe o scândură
  • Tăiați vârful și gâtul de aproximativ 1 centimetru grosime
  • Puneți fructele în poziție verticală și curățați-l de sus în jos cu un cuțit ascuțit

Ochii întunecați sunt decupați apoi individual, pentru a păstra cât mai multă pulpă posibil.

Sfaturi și trucuri

Pentru a recunoaște un ananas copt, aveți nevoie de un bun simț al proporției și un simț al mirosului fin. Nu așteptați până când fructul poate fi adâncit, deoarece este deja prea copt. Coaja este lăsată să dea un pic de elastic cel mult atunci când este presată. Dacă un ananas arată plin și nu se usucă, emanând aroma sa inconfundabilă, este coaptă pentru recoltare.

GTH

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală