Conservarea chanterelelor - toate metodele dintr-o privire

Folosiți numai chanterelles proaspete

Dar, indiferent dacă doriți să congelați, să uscați sau să murati galbenele: folosiți doar ciuperci proaspete. Nu numai că acestea durează mai mult, dar au și un gust mai bun. Desigur, nu există ciuperci mai proaspete decât cele pe care le colectați în pădure și le procesați acasă. Cu toate acestea, dacă nu ai noroc cu o plimbare în pădure, poți folosi și bunuri din supermarket din august. Cu toate acestea, cât de proaspăt este acest lucru nu poate fi înțeles: galbenele de supermarket provin de obicei din țări din Europa de Est, precum Belarus sau Moldova și, prin urmare, au parcurs un drum lung. Deci, acestea ar trebui folosite cât mai curând posibil și mai degrabă nu conservate.

citește și

  • Poți îngheța galbenele? Astfel păstrați ciupercile gustoase
  • Curățarea și spălarea galvanelor - sfaturi și trucuri
  • Cel mai bine este să păstrați galbenele în frigider

Cele mai bune trei moduri de a păstra galbenele

Există numeroase modalități de a conserva galbenele fie singure, fie cu alte ciuperci și / sau legume. Rețeta de decapare a fasolei franceze cu galbenele și ceapă, de exemplu, este de-a dreptul clasică. Străbunicele noastre erau familiarizate și cu fierberea în apă sărată. Iată însă o notă despre conservarea ciupercilor: Ciupercile se strică foarte repede și nu ar trebui să riscați otrăvirea alimentară, nefiind meticulos în privința igienei atunci când conserveți! Deoarece este dificil să identificați ciupercile putrede cu această metodă de conservare, acordați atenție zgomotului atunci când deschideți sticla cu un capac cu șurub: trebuie să crape audibil, altfel se scurge!

Înghețați galbenele

Înainte de a îngheța, ar trebui să ștergeți galbenele curățate și, dacă este necesar, spălate timp de câteva minute în apă clocotită cu sare. Cel mai bine este să adăugați puțin suc de lămâie, va îndepărta amărăciunea galbenelor. În cele din urmă, umpleți ciupercile albite în porții în pungi de congelare sau borcane de plastic etanșate bine și congelați-le la cel puțin minus 18 ° C. Ciupercile conservate în acest fel se păstrează aproximativ un an.

Uscați galbenele

Chanterelles sunt excelente pentru uscare la cuptor: Așezați ciupercile curățate (dar nu spălate!) Una lângă cealaltă pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. Exemplarele mai mici pot fi lăsate întregi sau înjumătățite, doar cele mai mari ar trebui tăiate felii subțiri. Uscați ciupercile la aproximativ 50 ° C timp de cel puțin cinci ore. Prindeți o lingură de lemn între ușa cuptorului și cuptor, astfel încât umezeala să poată scăpa.

Chanterelles murate

Chanterelles pot fi, de asemenea, marinate într-o soluție acidă de oțet. Pentru a face acest lucru, mai întâi ștergeți ciupercile crude și umpleți-le cu ierburi și condimente la alegere în borcane curate cu șurub. Umpleți paharele doar pe jumătate și apoi umpleți-le cu o soluție fierbinte de oțet și apă (raport 50:50). Înșurubați borcanele strâns și întoarceți-le imediat cu capul în jos pentru câteva ore.

sfaturi

Ravioli de casă sau tortellini cu umplutură de chanterelle sunt, de asemenea, foarte gustoase. Puteți, de asemenea, să le înghețați și să le pregătiți dacă este necesar - de exemplu, dacă sosesc oaspeți neașteptați.