Recoltarea măslinelor - metode tradiționale și moderne de recoltare

Măslinele pot fi recoltate verzi sau negre

Cu o îngrijire bună și mult soare, nu ar trebui să fie neobișnuit dacă puteți recolta și fructe din propriul măslin din Germania. Mulți oameni cred că măslinele verzi și negre sunt soiuri diferite - sunt doar grade diferite de coacere. Cu cât o măslină este mai întunecată, cu atât este mai coaptă. Prin urmare, puteți recolta și măsline necoapte - adică verzi. Măslinele verzi conțin semnificativ mai puțin ulei decât măslinele negre și, prin urmare, mai puține calorii. În schimb, însă, au gust amar. În acest caz, timpul optim de recoltare depinde de gustul personal. Cu toate acestea, măslinele nu pot fi consumate proaspete, ci trebuie murate.

citește și

  • Dacă sunt depozitate corect, măslinele au o perioadă lungă de valabilitate
  • Mai bine să nu congelați măslinele
  • Măsline - aromate, sănătoase și versatile

Recoltarea tradițională a măslinelor în țările în creștere

Dacă nu dețineți o plantație de măslini în Toscana, probabil că nu veți obține prea mult fruct din măslinul dvs. Măslinele sunt culese în mod tradițional manual, cu cât fructele sunt coapte, cu atât este mai ușor să-l slăbiți. Deci, puteți alege pur și simplu măslinele din copac. Acest lucru este realizat și de fermierii de măsline din țările în creștere, care deseori bat fructele din ramuri cu greble sau bețe. Măslinele care cad în jos sunt prinse de o plasă densă. O metodă cu aspect foarte brutal este, de asemenea, răspândită, dar are sens să economisești timp: aici fermierii au văzut ramuri întregi și crenguțe fructifere pentru a slăbi fructele mai târziu. Deoarece măslinii sunt tăiați după recoltare,În acest fel, fermierii fac doi pași de lucru simultan.

Metode moderne de recoltare

În multe locuri, totuși, se folosesc așa-numitele vibratoare, care scutură scurt copacii. Măslinele cad apoi la pământ, unde sunt prinse din nou de o plasă. Dezavantajul mașinilor altfel mai eficiente este că acestea pot fi utilizate numai pe teren plat. În caz contrar, ele sunt la fel de blânde cu copacii și fructele ca și recoltarea manuală. În cele din urmă, singurul factor decisiv pentru calitatea măslinelor de masă sau a uleiului de măsline este momentul recoltării; măslinele ar trebui să fie coapte, dar nu prea coapte. Măslinele coapte care cad singure la pământ vor avea ca rezultat un ulei de calitate inferioară.

Sfaturi și trucuri

Pentru a putea culege singur măslinele, ar trebui să dețineți cel puțin doi măslini. Deși multe măsline se autopolenizează, se dezvoltă semnificativ mai multe fructe prin polenizare încrucișată.