Bambus uscat - ce poți face în legătură cu asta?

Ce trebuie să faceți dacă bambusul dvs.:

  • frunze mai uscate decât verzi
  • Varfurile frunzelor devin maronii
  • devine tulpini complet uscate

În primul rând, ca toate plantele veșnic verzi, bambusul își pierde continuu frunzele de la sfârșitul toamnei. Nu o aruncă dintr-o dată. Dar, făcând acest lucru, se eliberează de acele frunze pe care nu le mai poate folosi - și anume frunzele care nu mai primesc suficientă lumină pentru fotosinteză!

citește și

  • Ce trebuie făcut dacă bambusul are frunze maronii
  • Dacă bambusul ar trebui să fie rezistent
  • Ce trebuie făcut dacă bambusul are frunze galbene

Această cădere a frunzelor este destul de normală pentru plantă și soluția la problemă este ușoară. Tăiați tulpinile de bambus uscate, mici, cât mai adânc posibil. Pentru ca ceilalți să primească din nou suficientă lumină. Dacă aprindeți bambusul, interiorul plantei va rămâne, de asemenea, verde. De asemenea, puteți scurta sfaturile. Apoi, chiar și mai multă lumină intră în interior și asigură suficientă fotosinteză.

Recunoașteți și tratați în timp util daunele uscate

Pe de altă parte, vă puteți da seama dacă este vorba de daune uscate care necesită o acțiune rapidă din aceste 3 imagini de daune:

  • Frunze uscate: Dacă frunzele individuale își pierd culoarea și cad, aceasta nu este o tragedie, deoarece primăvara se formează lăstari noi.
  • Tulpinile uscate, palide și galbene sunt, de asemenea, înlocuite cu tulpini noi din rădăcini atunci când se iau lăstari noi. Pur și simplu tăiați tulpinile uscate.
  • Rădăcinile uscate pot provoca daune complete reale, dar care apar rar la bambus. Acest lucru se întâmplă în principal atunci când bambusul hibernează în exterior în cadă sau când bambusul este plantat la sfârșitul toamnei și încă nu a prins rădăcini suficient înainte de frigul de iarnă. Rezultatul: o nouă creștere slabă primăvara sau bambusul moare.

Preveniți uscăciunea rece și seceta de iarnă

Multe dintre soiurile de bambus disponibile de la noi pot rezista la temperaturi de iarnă până la - 25 ° grade. Frigul nu afectează de obicei soiurile de bambus rezistent. Dar uscăciunea rece sau seceta de iarnă cu atât mai mult! Ca plantă veșnic verde, bambusul evaporă umezeala chiar și iarna. Dacă nu se poate alimenta din nou cu apă din pământul înghețat, se produc daune cauzate de secetă. În mod normal, bambusul nu îngheață până la moarte, ci mai degrabă se usucă pentru că rădăcinile sale se sting!

De regulă, fiecare bambus are nevoie de 3 până la 5 ani pentru a se înrădăcina corespunzător pe site. Abia după această perioadă atinge rezistența la iarnă declarată. Asta înseamnă că trebuie să udăm suplimentar bambusul. Chiar și în zilele de iarnă fără îngheț.

Sfaturi și trucuri

Oferă bambusului tău o șansă - oricât de uscat ar arăta! Deoarece un bambus este extrem de capabil de regenerare. Chiar și cu o vedere foarte tristă și uscată, există încă viață în plantă. Tăiați tulpini uscate până la pământ. Nu iti face griji! Primăvara vor apărea noi frunze și bambusul tău își va dezvolta din nou frumusețea și eleganța grațioasă.