Alge verzi în iazul din grădină - Cum să le lupți cu succes

Prima regulă: păstrați încrederea în natură și așteptați! Strălucirea verde dintre nuferi este complet inofensivă, dar încă nu corespunde idilei de vis pe care o are în minte un mândru proprietar de iaz de grădină. Ar fi o idee deosebit de inteligentă să cumperi purici de apă, care, după câteva zile în iaz, țin la distanță algele albastre sau verzi. Daphnia, deoarece sunt, de asemenea, numite complet inofensive pentru oameni, sunt disponibile în magazinele specializate ca alimente vii.

citește și

  • Sigilați iazul de grădină când scade nivelul apei
  • Când iazul de grădină trebuie îndepărtat
  • Ce zici de cei care mănâncă alge în iazul din grădină?

Fosfații din apă favorizează formarea algelor

Dacă apa iazului dvs. suferă de un exces de nutrienți și, prin urmare, este prea bogată în fosfați, se poate determina foarte repede cu un kit de testare de la farmacie. Valoarea ideală este sub 0,035 mg / l; dacă crește, aceasta favorizează în mod masiv dezvoltarea algelor verzi și este necesar angajamentul dumneavoastră. Alți factori negativi sunt temperaturile ridicate sezoniere ale apei în piscină și radiațiile solare deosebit de intense, care asigură o formare crescută de alge verzi în iazul de apă. Alte cauze ale valorilor crescute ale fosfatului și (deci și ale nutrienților) includ:

  • ploi abundente (valorile pH-ului se schimbă);
  • Expunerea la dejecțiile împrăștiate de plante și gazon;
  • podeaua iazului cu nămoluri din cauza resturilor de hrană, excremente de pește și părți de plante moarte etc.

Primul ajutor pentru algele verzi din iazul din grădină

Dacă infestarea cu alge nu dispare de la sine, chiar și după câteva săptămâni, ar trebui luată în considerare o renovare aprofundată a podelei iazului și a zonelor de mal. Aceasta înseamnă că așa-numitul strat de nămol din bazinul de apă poate fi îndepărtat împreună cu solul iazului. După ce plantele acvatice au fost tăiate sau împărțite viguros, este mai bine să nu le puneți în sol, ci pe substrat și cu ajutorul coșurilor de plante în zonele individuale ale iazului.

Folosiți luptători cu alge naturale

Mușcăturile de broască, ghearele de crab, rațele și alte plante plutitoare ajută, de asemenea, la modalități naturale de a priva algele de nutrienți. Prin urmare, cel puțin o treime din suprafața iazului ar trebui să fie acoperită. În practică, s-au dovedit și ele mici fântâni și cascade, care asigură mișcarea constantă a apei și reduc semnificativ formarea algelor verzi în iazul de grădină.

sfaturi

Un efect pozitiv pentru reglarea valorii pH-ului este obținut dacă o ramură groasă de stejar este plasată în apa iazului. Datorită acidului tanic eliberat, condițiile de supraviețuire pentru algele verzi se deteriorează considerabil. Cu toate acestea, înainte de a se produce descompunerea, lemnul trebuie să iasă din nou din iaz.