Ancorarea leagănului - așa vă ancorați în siguranță leagănul

Ce posibilități de ancorare există?

Cea mai durabilă și mai sigură variantă de ancorare este fixarea în beton. Puteți alege să plasați stâlpii cadrului oscilant direct în ancorele de beton sau de sol la care puteți atașa ulterior stâlpii. Asigurați-vă că aveți un loc egal pentru leagăn, ceea ce crește și siguranța și stabilitatea.

citește și

  • Trebuie pus un leagăn în beton?
  • Sfaturi excelente despre cum să construiești un leagăn pentru copii
  • Puteți construi un leagăn de grădină din paleți?

Ancorarea fără beton

Ancorarea fără beton funcționează mult mai puțin decât fixarea acestuia în beton. În magazinul de hardware puteți găsi prize de masă care sunt introduse în pământ sau chiar ancore de împământare înșurubate. Înainte de a pune ancorele în pământ, asamblați cadrul oscilant (419,95 EUR la Amazon *) pentru a găsi locul potrivit pentru ancore.

Ambele variante sunt potrivite în special atunci când solul este relativ ferm, dar fără pietre. Este dificil să înșurubați sau să ciocniți ancorele la sol într-un teren foarte pietros. Același lucru se aplică în cazul în care există multe sau deosebit de groase rădăcini (copac) pe pământ. Este posibil ca ancorele să nu se mențină suficient pe un sol prea slab.

Ancorarea cu beton

Dacă decideți să fixați leagănul sau ancorele la sol în beton, atunci determinați poziția exactă a găurilor în același mod ca și cum ați plănui să faceți o ancorare simplă. În punctele marcate, săpați pământul cu o adâncime de aproximativ 50 până la 60 cm.

Se toarnă betonul amestecat în găuri conform instrucțiunilor. Așezați apoi cadrul oscilant în betonul umed, uscat sau ancorele la sol. Nu înșurubați cadrul oscilant la ancorele de la sol până când betonul nu s-a uscat.

Esențialul pe scurt:

  • Ancorare posibilă cu sau fără beton
  • Alegeți cu grijă locul: soare / umbră, dacă este posibil fără degradare
  • Asamblați cadrul oscilant
  • Marcați poziția manșoanelor de introducere sau a găurilor pentru beton
  • eventual: sapa o gaura, toarna beton
  • Introduceți sau înșurubați manșoanele

sfaturi

Cu cât rama oscilantă este mai ușoară, cu atât se poate răsturna mai ușor și cu atât mai ferm ar trebui să fie ancorată.