Sunt hortensiile rezistente? - Aceste soiuri, da!

Rezistența la iarnă depinde și de soi

Cât de mult îngheț poate tolera o hortensie este de obicei notat pe eticheta plantei, deoarece nu toate soiurile de hortensii se descurcă la fel de bine cu perioadele mai lungi de îngheț din zona noastră climatică. Hortensiile agricole sunt considerate a fi deosebit de rezistente și robuste, deoarece înghețează relativ puțin, chiar și în zone aspre și cu o anumită protecție în timpul iernii. Hortensiile paniculate tolerează bine și temperaturile geroase.

citește și

 • Hortensiile roșii au nevoie de solul potrivit
 • Creșterea hortensiei: cât de mare și largă este hortensia?
 • Particularitățile piramidei hortensiei

Protecția de iarnă are sens

Chiar și hortensiile rezistente au nevoie de o protecție ușoară pentru iarnă. Următoarele măsuri s-au dovedit eficiente:

 • Nu tăiați ceea ce s-a ofilit în toamnă, acest lucru va proteja noii lăstari de deteriorarea înghețului.
 • Acoperiți gâtul rădăcinii de aproximativ zece centimetri înălțime cu mulci de scoarță, sol de grădină sau compost.
 • În zonele aspre, acoperiți planta cu un lână specială pentru plante sau un sac de iută (6,86 EUR la Amazon *). Materialul de ambalare trebuie sprijinit de stâlpi, astfel încât greutatea zăpezii să nu se sprijine pe ramuri.

Vă rugăm să nu folosiți niciodată folie de plastic pentru a proteja hortensia rezistentă de frig. Folia cu bule nu este, de asemenea, nepotrivită. Umiditatea se acumulează sub aceste materiale etanșe. Acestea sunt condiții ideale pentru mucegai și alte ciuperci, care pot provoca daune masive plantei.

Hibernează hortensiile rezistente în cadă

Hortensiile ale căror ghivece au mai puțin de treizeci de centimetri în diametru ar trebui să fie, de preferință, iernate în interior. O cameră în care există o temperatură de aproximativ zece grade în timpul zilei este bine potrivită. Ventilați în mod regulat, deoarece dacă umiditatea este prea mare, există și riscul de infecții fungice.

Hibernează hortensiile în ghiveci în aer liber

Cu sfaturile noastre puteți menține hortensii rezistente pe balcon sau terasă chiar și în sezonul rece:

 • Nu fertilizați de la sfârșitul verii, astfel încât lăstarii să se maturizeze până la iarnă.
 • Îndepărtați trivetul și plasați hortensia pe picioarele de poliestir sau de teracotă. Acest lucru protejează planta de creșterea frigului solului.
 • Cu toate acestea, asigurați o drenare optimă a apei pentru a evita apariția apei.
 • Nu împachetați plantele prea devreme pentru a le întări pentru sezonul rece care vine.
 • S-ar putea să cadă zăpadă pe hortensia rezistentă, să sprijine lâna sau iuta cu o cruce de lemn. Acest lucru previne ruperea zăpezii.
 • De asemenea, puteți înfășura oala în folie izolatoare cu bule sau în poliestir.

sfaturi

Hortensiile rezistente nu îngheață de obicei până la moarte - dar se pot usca. Prin urmare, este important să udăm plantele moderat, dar regulat, chiar și iarna, mai ales când zilele sunt puțin mai calde și fără precipitații.