Crearea unui nou pat de flori - așa te gândești la toate

Planul de plantare

Ca prim pas, creați un plan de plantare în care sunt determinate locația, forma și dimensiunea patului de flori și plantarea corespunzătoare. Atunci când planificați, trebuie fie să alegeți o temă (de exemplu, o anumită culoare sau o perioadă limitată de înflorire), fie să puneți împreună un pat peren amestecat colorat în care plantele de diferite forme și dimensiuni de creștere, culorile florilor și perioadele de înflorire sunt combinate. În paturile mai mari, se adaugă alte grupuri de plante, cum ar fi flori de ceapă, arbuști sau ierburi ornamentale.

citește și

  • Plantați corect patul de flori - pas cu pas
  • Utilizați optim spațiul din fața terasei - creați un pat de flori
  • Așezați și proiectați un pat de flori cu pietre

Pregătirea patului

Momentul perfect pentru a întinde patul de flori este toamna devreme, când solul este încă cald de la soare și primele nopți geroase sunt încă la câteva săptămâni distanță. Săpați bine zona de plantare, îndepărtați buruienile, rădăcinile și pietrele, tăiați firimiturile și apoi greblați bine patul.

Îmbunătățirea solului

Dacă este necesar, este necesară o îmbunătățire a solului în care îmbunătățiți solurile argiloase cu mult nisip și compost și solurile nisipoase cu sol vegetal și compost. Compostul, în special în combinație cu așchii de corn (6,39 EUR la Amazon *), este o resursă valoroasă și, în același timp, servește ca sursă de nutrienți pentru plante perene și alte plante.

Marcați zonele de plantare și întindeți plante perene

Acum marcați locurile de plantare prevăzute, care se pot face cu nisip. Nu este nevoie să eliminați acest lucru mai târziu, ci doar să-l sapați sub el când îl plantați. Dacă sunteți mulțumit de imaginea de ansamblu, prezentați acum plantele perene care sunt încă în vase. Planul de plantare poate fi apoi corectat, dacă este necesar, dar trebuie să țineți întotdeauna cont de următoarele, atunci când faceți modificări: Plantele perene vor crește și unele vor deveni foarte mari - plantele mari, acum cu aspect mic, aparțin întotdeauna în fundalul patului, cele mai mici în față.

Plantele perene

Acum săpați găurile de plantare, care ar trebui să fie de aproximativ două ori mai mari decât rădăcina plantei. Nu plantați plantele perene mai adânci decât au fost anterior în oală, apăsați-le ferm și udați-le energic. Apoi puteți acoperi patul de flori cu mulci de scoarță și, dacă este disponibil, cu frunze. Aceasta nu numai că păstrează umezeala din sol și servește ca îngrășământ natural, dar protejează plantele de frigul de iarnă care vine. Dacă este necesar, acoperiți-l cu lemn de perie - de preferință molid sau perie de brad - ca protecție pentru iarnă poate fi, de asemenea, utilă.

sfaturi

Dacă alegeți specii perene, poate chiar de lungă durată, nu este nevoie să recreați patul de flori în fiecare an.