Plantarea laurului de cireșe - cele mai importante sfaturi

Ce locații sunt potrivite?

Laurul de cireș preferă locațiile însorite sau parțial umbrite. Cu toate acestea, în iernile în care nu există ninsoare, această preferință poate fi periculoasă. Vânturile reci de est și soarele puternic pot usca frunzele, iar planta nu poate absorbi apa proaspătă din cauza solului înghețat. Prin urmare, o locație oarecum protejată este ideală. Gardurile vii de lauri pot rula și sub copaci, deoarece lemnul este una dintre cele mai competitive rădăcini adânci.

citește și

 • Ce costă laurul de cireșe pentru un gard viu întreg?
 • Laurul de cireșe este o frumusețe de grădină iubitoare de umbră
 • Laurul de cireșe târâtoare, o alternativă plăcută la acoperirea solului

Când este momentul potrivit pentru a planta dafin de cireșe?

Dacă primiți mărfuri de containere de la grădinari specialiști, puteți crea gardul viu în timpul întregului sezon de creștere. Totuși, cel mai bun moment pentru plantare este toamna, deoarece arbustul nu produce lăstari noi în acest moment și toată puterea sa merge în creșterea rădăcinilor. Apoi crește deosebit de bine și rapid. Alternativ, puteți planta cireșul de laur primăvara.

Ce substrat preferă laurul de cireșe?

Arbustul veșnic verde este sensibil la înmuiere. De asemenea, nu îi plac locațiile umede din solul extrem de acid.

Pe de altă parte, idealul este:

 • Un substrat bogat în humus și nutrienți.
 • Laurul de cireșe prosperă și pe soluri uscate, nisipoase.
 • Solul ușor acid și alcalin este bine tolerat.
 • Cu cât suprafața este mai uscată, cu atât este mai dur laurul de cireșe.
 • Slăbiți cu nisip solurile compactate și lutoase.
 • Evitați cu orice preț apariția apei (drenaj).

Ce distanță între plante trebuie respectată?

Distanța la care plantați plantele individuale depinde de soi. De regulă, se aplică trei plante pe metru. Datorită creșterii puternice a cireșului de dafin, veți primi un ecran intim de confidențialitate după doar doi ani.

Cu toate acestea, datorită acestei plantări foarte dense, există riscul ca rădăcinile tufișurilor să interfereze mai târziu și vișinul de laur să înceapă să aibă grijă de ele. Este mai bine să aveți răbdare și să plantați doar un laur cu cireșe pe metru.

Distanța față de clădiri și garduri

Deoarece majoritatea tipurilor de dafin de cireș cresc foarte repede, trebuie să păstrați suficientă distanță de pereții casei și de garduri. Așezați lemnul în așa fel încât să îl puteți atinge din toate părțile și tăiați-l atunci când este complet crescut. Distanța optimă de plantare este jumătate din diametrul dat în descrierea soiului plus cel puțin jumătate de metru.

Cum este plantat laurul de cireșe?

În magazinele de grădinărit puteți obține, în principal, dafin de cireș într-un container, care este foarte ușor de setat. Mărfurile pentru balot oarecum mai ieftine sunt oferite de obicei numai toamna. Este puțin mai delicat și trebuie să îl plantați corect imediat după cumpărare sau livrare.

Când plantați, faceți următoarele:

 • Săpați gaura de plantare. Acest lucru ar trebui să fie semnificativ mai mare decât recipientul pentru plante.
 • În cazul mărfurilor pentru balot, rădăcinile trebuie întinse în orificiul de plantare.
 • Pentru a evita apariția apei, puteți introduce un strat de drenaj din nisip.
 • Îmbogățiți solul vegetal excavat cu compost, gunoi de grajd sau așchii de corn (6,39 EUR la Amazon *).
 • Introduceți baloții, astfel încât dafinul de cireș să stea exact la fel de adânc ca în recipient.
 • Umpleți orificiul de plantare cu pământul excavat și asigurați-vă că laurul de cireșe este vertical.
 • Abia atunci pășiți ferm pe pământ.
 • Completați cu mai mult sol dacă este necesar.
 • Apă din abundență (burete).

În primele câteva săptămâni de la plantare, laurul de cireșe trebuie întotdeauna udat atunci când stratul superior al solului s-a uscat. Arbustul are nevoie de multă umiditate pentru ca rădăcinile să crească bine.

Laurul de cireș poate fi propagat singur?

Deși laurul cireșului poate fi propagat prin semințe, acest lucru este foarte scump. Semințele germinează destul de încet, iar plantele mici au nevoie de mult timp pentru a se dezvolta în arbuști puternici. Puteți răspândi laurul de cireșe mai ușor și mai rapid folosind chiuvete sau butași. În acest fel, obțineți plante tinere robuste și o gard viu dens relativ rapid.

Laurul de cireșe tolerează transplantul

Dacă intenționați un nou design de grădină, este uneori necesar să mutați una sau mai multe cireșe de golf. Dacă este posibil, mișcați copacii toamna, deoarece laurul cireșului prinde rădăcini deosebit de bine. Alternativ, dafinul de cireș se poate muta într-o altă locație primăvara. Tăiați arbustul puțin înainte de transplant; acest lucru facilitează transportul și reduce evaporarea prin frunze. Procedați în același mod ca atunci când plantați un laur de cireș nou achiziționat.

Vecini buni și răi

Laurul de cireș se potrivește bine cu plantele care iubesc umbra parțială. Acestea includ azalee și rododendroni, multe conifere și ferigi. Frunzișul întunecat și lucios al cireșului de lauri scoate frumos în evidență florile de crini și crini.

Sfaturi și trucuri

Laurul de cireș nu arată doar atractiv ca o plantă de gard viu. Arbustul frumos cu frunzișul său verde închis lucios este, de asemenea, o sărbătoare pentru ochi atunci când este plantat singur. Unele specii chiar prosperă în ghivece și transformă balconul sau terasa într-o oază verde.