Menținerea sundew - așa se simte Drosera dvs. complet în largul său

Cum udati sundew corect?

Sundew nu tolerează apa calcaroasă. Folosiți numai apă de ploaie sau apă distilată.

citește și

  • Sundew vine în tipuri foarte diferite
  • Cu aceste sfaturi despre îngrijire, Cape Sundew se va simți bine
  • Îngrijirea frangipaniului (plumeria) nu este ușoară

Cel mai bine este să turnați Drosera folosind metoda de digare. Pentru a face acest lucru, puneți oala într-o farfurie adâncă pe care o păstrați constant umplută cu apă. Pentru a evita apariția apei, creați un canal de scurgere din pietriș sau nisip în partea de jos a vasului.

Iarna ar trebui să creșteți umiditatea. Așezați vasele umplute cu apă pe încălzitor. Dar ventilați suficient, astfel încât să nu se formeze mucegai.

Sundew are nevoie de îngrășământ?

Plantele carnivore nu sunt în general fertilizate. Ei își primesc nutrienții de la insectele prinse, dar mai ales de la substrat și rezervele stocate în frunze.

Drosera trebuie hrănită?

Nu este necesară hrănirea soarelui. Dacă vreți să încercați, nu puneți niciodată insecte moarte pe frunze. Nu hrăniți mai mult de un animal odată.

Cât de strălucitor trebuie păstrat sundew?

Lui Sundew îi place foarte mult. Planta are nevoie de o locație foarte însorită în aer liber. Când țineți planta în cameră, așezați planta cât mai strălucitoare posibil și asigurați o umiditate ridicată.

În cazul speciilor tropicale și subtropicale, se recomandă utilizarea iluminării suplimentare, mai ales iarna.

Poate sundew să iasă afară vara?

Atâta timp cât temperaturile de afară sunt suficient de ridicate, sunteți binevenit să puneți sundew pe terasă sau balcon.

Cu toate acestea, plantele au nevoie apoi de mai multă apă.

Când trebuie repozitată Drosera?

Substratul vegetal se degradează în timp. Prin urmare, transferul regulat este esențial.

Cel mai bun moment pentru a vă deplasa este primăvara devreme. Vechiul substrat este complet îndepărtat și înlocuit cu sol proaspăt carnivor.

La ce boli și dăunători trebuie să fii atent?

  • Melci
  • purici de plantă
  • Matrite

Melcii apar în aer liber sau când planta a fost afară vara. Colectați melcii și aruncați și ambreiajele.

Acarienii păianjen deseori infestează sundew. Furtunarea ajută doar într-o măsură limitată. În cazul speciilor valoroase, ar trebui să utilizați produse speciale de la grădinari specialiști.

Dacă există mucegai, trebuie să repopulați sundew-ul în ghiveci imediat și să îndepărtați toate părțile infectate ale plantei.

Cum iernează soarele?

Soiurile rezistente rămân afară pe tot parcursul anului. Pentru speciile cultivate ca plante de apartament, iernarea depinde de soiul respectiv. Majoritatea speciilor tropicale nu pot tolera temperaturile înghețate.

sfaturi

Sundew poate fi propagat din semințe, butași de frunze sau butași de rădăcini. Înmulțirea prin butași de frunze este cea mai ușoară. Plantele înmulțite astfel înfloresc adesea în același an.