Erdwasps în pavaj - Cum să scapi de insecte

Viespi care se cuibăresc sub pavaj

Oricine observă continuu rosturile de nisip la un moment dat în trotuarul căii de acces sau din curte se confruntă adesea cu furnici. Dar acestea sunt ușor de identificat prin târâșul lor sârguincios. Dacă nu există nicio indicație clară a vinovatului, locuitorii din subteran ar putea fi mai puțin vizibili. La o observare mai atentă, este posibil să puteți observa insecte zburătoare care zboară înăuntru și în afara - atunci clădirea de sub pavaj este foarte probabil să aparțină unei colonii de viespe excavatoare.

citește și

  • Când viespile cuibăresc în pământ
  • Viespi sub țiglă
  • Viespile de pământ sunt sub protecția naturii?

Viespile excavatoare aparțin grupului de viespi cunoscut în mod obișnuit sub numele de viespi de pământ - deoarece își construiesc cuiburile în subteran. Dacă aveți ghinion, ei vor alege, de asemenea, fundul de nisip sub pavajul dvs. și vor săpa numeroase intrări în zonele lor de reproducere. Viespile săpătoare includ, de exemplu, viespea de nisip, viespa sau beewolf.

Cuibărirea sub pavaj poate provoca, desigur, daune. Deoarece patul de nisip de dedesubt este subminat și, prin urmare, se poate lăsa pe alocuri.

Sold intermediar:

  • Grămezi constante de nisip în îmbinările dintre pavele pot indica viespi excavatoare
  • Viespile excavatoare includ viespi de nisip, viespi giroscopice și lup de albină
  • Tăierea tencuielii poate duce la cădere

Sunt necesare măsuri pe termen lung

Problema cu viespile (care arată foarte asemănător cu albinele) este loialitatea lor față de locația lor. Aceasta înseamnă că le place să cuibărească în aceeași locație an de an, spre deosebire de alte specii de viespi de pământ, cum ar fi viespea, viespea comună sau cea germană. De aceea, nu este suficient să deschideți trotuarul doar toamna, când cuibul de viespe excavator este orfan și să nivelați din nou baza de nisip. De asemenea, ar trebui să fie consolidat și compactat cu un substrat ușor umed, deoarece viespele săpătoare sunt doar ca solul uscat și nisipos pentru cuibărit.

Dacă poți trăi cumva cu viespele săpătoare și poate cu un pavaj ușor strâmb într-un singur loc, ar trebui. Deoarece, chiar dacă viespile săpătoare nu sunt protejate, controlul nu este recomandabil având în vedere proprietățile lor benefice și contribuția lor la echilibrul ecologic din grădină.