Petuniile nu sunt rezistente - așa trec iarna

Se recomandă precauție în cazul petuniilor

În timp ce unele plante în ghiveci pot rezista la câteva temperaturi de îngheț pentru o perioadă scurtă de timp, petuniile și diferitele lor subspecii sunt foarte sensibile la îngheț. Prin urmare, asigurați-vă că protejați plantele de orice hipotermie, deoarece acest lucru duce de obicei la moartea întregii plante. Dacă cumpărați petunii noi ca plante tinere pentru balcon în fiecare an, oricum, puteți pur și simplu să le lăsați să înflorească până la primul îngheț și apoi să facă compost. Pentru încercările de iernare, plantele trebuie aduse în cartierele de iarnă înainte de primul îngheț și reinventate numai după sfinții de gheață.

citește și

  • Petunii: otrăvitoare sau nu?
  • Plantează petunii în grădină sau pe balcon
  • Cât de sensibile sunt petuniile la îngheț?

Hibernează petunia în condiții adecvate

Surfiniile, apreciate ca specii cultivate de petunie datorită rezistenței lor mai bune la intemperii, sunt, de asemenea, extrem de sensibile la îngheț. Cu toate acestea, întrucât surfinia este disponibilă în combinații de culori deosebit de atractive și, datorită auto-sterilității uneori pronunțate, nu pot fi cultivate din semințe, merită să iernăm și într-o zonă protejată. În acest caz, ar trebui să se aplice următoarele condiții:

  • cât mai strălucitoare posibil (cu toate acestea nu este necesară lumina directă a soarelui asupra plantelor)
  • Temperaturi cuprinse între 5 și 10 grade Celsius
  • întreținere periodică

Temperaturile relativ scăzute pentru petunii de iernare pot fi realizate cel mai bine într-o magazie de scule sau în subsol. Plantele ar trebui să fie ușor accesibile, totuși, deoarece nu trebuie să se usuce și ar trebui să fie verificate în mod regulat pentru infestarea dăunătorilor.

Prevenirea dificultăților în timpul iernii

La amplasarea în cartierele de iarnă, cutiile de balcon cu petunii ar trebui verificate pentru eventualele infestări cu afide, astfel încât acestea să nu se răspândească masiv peste iarnă. Substratul potrivit al plantei asigură faptul că udarea moderată împiedică uscarea plantelor și împiedică în continuare umezirea apei și putregaiul rădăcinilor. Lăstarii petuniilor sunt scurtați la 15-20 de centimetri lungime pentru iernare. Mugurii de flori sunt îndepărtați iarna, astfel încât plantele din cartierele lor de iarnă să nu fie epuizate energetic.

sfaturi

Dacă nu aveți spațiul potrivit pentru iernarea petuniilor care nu rezistă la iarnă, puteți colecta semințele toamna și puteți crește plantele tinere chiar pe pervaz, începând din februarie.