Îndepărtați rădăcinile de tisa - așa dezgropați complet taxusul

Tisa este înrădăcinată adânc

Tisa formează o rădăcină principală puternică care se extinde adânc. În plus, obține o mulțime de rădăcini mici, delicate, care sunt ascunse direct sub pământ, printre altele.

citește și

  • Tăierea copacului ca bilă - sfaturi și trucuri
  • Tisa - sfaturi pentru îngrijire
  • Ace de tisa puternic - de ce tasa pierde ace?

Această formare de rădăcini permite unui copac mai vechi să aibă grijă de el însuși, chiar dacă a fost foarte uscat de mult timp sau solul nu conține atât de mulți nutrienți.

De asemenea, rădăcinile vă împiedică să puteți îndepărta atât de ușor un tisa din grădină. Nu numai săparea este o muncă grea - resturile mici de rădăcină formează totodată lăstari noi.

Dezgropați rădăcina copacului

Dacă doriți să transplantați țesutul, trebuie să scoateți rădăcinile din pământ cât mai complet posibil, fără să le stricați sau să le rupeți. Pentru a face acest lucru, în funcție de vârsta tisei, trebuie să sapi adânc.

Pentru copacii mai mari aveți nevoie de echipament greu, deoarece rădăcinile sunt nu numai extinse, ci și foarte grele.

Îndepărtați rădăcinile prin mijloace biologice și chimice

Dacă tisa a fost deja tăiată, puteți încerca să îndepărtați rădăcina prin mijloace biologice sau chimice.

Pentru a face acest lucru, găuriți mici găuri în rădăcina rămasă și umpleți cu demaror de compost. Există, de asemenea, agenți chimici care se descompun rapid, dar evitați utilizarea acestora pentru a evita deteriorarea sănătății solului.

Durează mult până când portaltoiul de tisa dispare în acest fel.

Acoperiți rădăcina de tisa cu folie

Dacă doriți să vă salvați săpând, vedeți cât mai mult vârful rădăcinii. Intindeți un film ferm peste rămășițele rădăcinilor și umpleți zona cu sol.

Filmul împiedică filmările noi. Cu toate acestea, pe lângă stocul rădăcinii, există de obicei și alte lăstari pe care trebuie să le îndepărtați manual.

sfaturi

Este nevoie de mult timp ca tisa să pună flori pentru prima dată, iar copacii femele să dea fructe mai târziu. Durează până la 20 de ani și uneori mai mult până când copacii de tisu devin fertili.