Este otrăvitor bambusul pentru pisici - cum să vă protejați prietenii cu patru picioare

Pregătiți pisicile de bambus prietenos

În general, spălați bine plantele de bambus recent achiziționate, deoarece acestea sunt de obicei pulverizate împotriva dăunătorilor. Sau cumpărați plante de bambus care nu sunt pulverizate. Nici plantele de bambus din grădină, nici bambusul de cameră nu sunt otrăvitoare pentru pisici.

Mama natură protejează oamenii și pisicile

Dar totuși fii atent! Lăstarii și lăstarii tineri pot conține acid cianhidric și nu trebuie să fie accesibile pisicilor! Foarte puține tipuri de bambus sunt otrăvitoare. Toxinele se găsesc în semințe de bambus, lăstari de bambus crude și lăstari tineri.

Mama natură protejează împotriva semințelor otrăvitoare de bambus prin gustul proast crud și ciclul rar al florii de bambus de la 80 la 100 de ani. În plus, speciile de bambus originare pentru noi sunt netoxice. Nici ca iubitor de bambus și nici ca iubitor de pisici nu trebuie să vă faceți griji dacă bambusul este otrăvitor pentru pisici.

Sfaturi și trucuri

Fiecare pisică este individuală și poate reacționa diferit la substanțele vegetale. În special, țineți pisicile nesăbuitoare râzând departe de bambus înainte de al distruge complet.