Floare de ciocolată - rezistentă sau sensibilă la îngheț?

Hardy?

Floarea de ciocolată aparține grupului peren, dar nu este rezistentă. Datorită originii sale - cosmosul negru provine inițial din California - este obișnuit cu un climat cald până la cald și nu cunoaște temperaturi geroase în sezonul rece. Deși este acum o plantă ornamentală populară în Germania, nu s-a adaptat la climatul european. Deci nu poate sta afară iarna.

citește și

  • Cum să iernăm în mod corespunzător floarea de ciocolată
  • Floarea de ciocolată este perenă?
  • Floarea de ciocolată se simte ca acasă în această locație

Când să ajungi în casă?

Înainte de primul îngheț, floarea de ciocolată trebuie mutată într-un loc cald. Primele înghețuri nocturne pot apărea încă din octombrie.

De asemenea, ar trebui să așteptați până când sfinții de gheață se termină la mijlocul lunii mai înainte de a obține floarea de ciocolată din cartierele dvs. de iarnă.

Notă: în paturile de flori, floarea de ciocolată impresionează prin florile sale roșii închise. Cu toate acestea, este potrivit și pentru păstrarea într-o găleată, ceea ce face mult mai ușoară schimbarea locației pentru iernare.

Sfaturi pentru iernat

Următoarele condiții de localizare sunt recomandate pentru iernare:

  • locație uscată (umezeala provoacă putrezirea)
  • cameră rece la subsol
  • cât se poate de întunecat
  • Temperaturi de la 8 ° C la 10 ° C

Notă: ar trebui să vă ventilați beciul în nopțile fără îngheț.

Hibernează florile de ciocolată într-o oală

La păstrarea cupei, nu sunt necesare alte măsuri în afară de schimbarea locației. Tuberculul poate rămâne cu ușurință în substratul vasului pentru plante.

Hibernează florile de ciocolată din pat

După ce floarea de ciocolată a înflorit, doar tuberculul rămâne în sol. că trebuie să dezgropi pentru iarnă.

sfaturi

Doriți să vă extindeți inventarul de flori de ciocolată? Atunci este momentul potrivit să ne despărțim. Pentru a face acest lucru, separați câte bucăți doriți de tuberculul existent și iernati-le ca exemplare individuale.

Cu floarea de ciocolată, este obișnuit să micșorați tuberculii și să-i spânzurați într-un sac de cartofi în timpul iernii. Cu toate acestea, în pivnițele foarte uscate, vă recomandăm să le depozitați în substrat proaspăt pe care să îl completați într-o cutie ventilată din lemn.

După hibernare

La sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie este timpul să obișnuim floarea de ciocolată cu temperaturile în creștere. Acest lucru se poate face în aceeași oală în care iernii au petrecut tuberculii. Când vremea este frumoasă, planta se bucură de câteva ore în aer curat. Alegeți o locație luminoasă și caldă, care să nu fie expusă razelor solare directe.

De asemenea, ar trebui să vă udați în mod regulat floarea de acum înainte. Reluarea administrării îngrășămintelor beneficiază, de asemenea, de creștere în primăvară.

Amintiți-vă, totuși, că vă puteți planta floarea de ciocolată în aer liber numai după sfinții de gheață, la mijlocul lunii mai, când înghețurile de noapte s-au calmat complet.