Tăierea trandafirilor vechi - acesta este cel mai bun mod de a proceda

Ce sunt trandafirii vechi?

Trandafirii vechi, cunoscuți și sub denumirea de trandafiri istorici, sunt foarte rare, în mare parte foarte duble și la fel de aromate ca soiurile din anii de dinainte de 1867. Următoarele tipuri sunt numărate în principal printre acestea:

  • Trandafir francez
  • Damasc a crescut
  • Alba s-a ridicat
  • China a crescut
  • Portland a crescut
  • Trandafirul Bourbon
  • Moss a crescut

citește și

  • Pentru o floare minunat parfumată - plantați corect trandafiri Baccara
  • Pentru trandafiri sănătoși și mai multă abundență de flori - tăierea trandafirilor estompați
  • Tăiați corect trandafirii pentru vază

La fel ca toți trandafirii, trandafirii istorici necesită, de asemenea, îngrijire atentă și tăiere educativă. Când și cât de puternic trebuie să tăiați în cele din urmă, depinde mai ales de tipul și varietatea trandafirului: în timp ce florarii permanenți pot rezista la o tăiere mai puternică, multe soiuri cu o singură înflorire ar trebui să fie subțiate. Soiurile vechi, cu o singură înflorire, includ, pe lângă trandafirii sălbatici, Rosa alba, Rosa damaszena și Rosa gallica. Atât trandafirii Portland, cât și cei din Bourbon, pe de altă parte, sunt remontanți, iar trandafirii din China chiar înfloresc mai des.

Dacă este posibil, tăiați trandafirii vechi primăvara

Tăierea principală a trandafirilor istorici se face și primăvara, în cel mai bun caz când forsitia este în floare. Ar trebui să tăiați întregul arbust cu aproximativ o treime sau chiar jumătate. Lăstarii laterali tăiați mai mult decât cei din mijloc pentru a obține un obicei de creștere asemănător cupolei. Lăstarii mai vechi de cinci ani nu mai au de obicei flori și, prin urmare, ar trebui scurtate radical. Arbuștii care au îmbătrânit complet - de exemplu din cauza tăierii insuficiente - pot fi tăiați la cinci centimetri, de obicei răsar din nou fără probleme.

Reduceți în funcție de tipul de trandafir

Cât de mult vă tăiați trandafirul istoric depinde de tipul și varietatea specifică. Trandafirii Bourbon, de exemplu, trebuie să fie tăiați destul de mult, în timp ce trandafirii Damasc înfloriți în vară ar putea să nu fie tăiați prea mult (devin rapid înfloriți). În schimb, le puteți ciupi, adică tăiați cu atenție vârfurile lăstarilor noi cu unghiile.

Îndepărtați periodic decolorat

În plus față de îndepărtarea lăstarilor bolnavi (mai ales cu ciuperci!) Și a lemnului mort, ar trebui să îndepărtați întotdeauna vârfurile de lăstari cu capete de flori decolorate. Aceste măsuri igienice asigură că diverși agenți patogeni nici măcar nu se instalează și nu vă amenință valorosul trandafir vechi.

sfaturi

Dacă un trandafir cățărător a fost neglijat și lăstarii laterali nu au fost hrăniți prin antrenamente și legături regulate, se pot vedea numeroase tulpini goale lângă pământ. Pentru a încuraja dezvoltarea de puieți bazali noi, tăiați unele din vechile tulpini goale aproape la sol.