Propagarea lui Ficus Benjamini - cum se trage butașii smochinului plâns

Tăiați butași Benjamini și lăsați-i să prindă rădăcini - așa funcționează

Primăvara este cel mai bun moment pentru a propaga Ficus benjamina folosind butași. Această alegere a curmalelor le oferă ramurilor suficient timp pentru a rădăcina până la timpul dificil de iarnă. Cum să procedați corect:

  • Trageți sfaturi tăiate cu o lungime de 15 cm
  • Aplicați foarfeca sub o pereche de frunze sau noduri de frunze
  • Scoateți frunzele în jumătatea inferioară
  • Umpleți ghivecele de semințe (14,90 € la Amazon *) cu nisip de turbă sau substrat din fibră de cocos și umeziți-le
  • Introduceți 2 sau 3 butași în fiecare

citește și

  • Combaterea păduchilor pe Ficus benjamina - așa funcționează cu remedii casnice
  • Poate sta un Ficus benjamina în dormitor?
  • Ficus benjamina primește frunze galbene - ce să faci?

Puneți câte o pungă de plastic peste fiecare oală. Lichidele de lemn acționează ca distanțieri, astfel încât să nu existe puncte de contact între plastic și lăstari. În scaunul cald, parțial umbrit al ferestrei, pulverizați în mod regulat butași și substrat, fără apariție de apă. Apariția frunzelor proaspete semnalează că hota poate fi îndepărtată.

După ce butașii s-au înrădăcinat în ghiveci, acestea sunt reîngrădite în sol de plante în ghiveci, îmbogățit cu granule de perlit, nisip sau lavă (32,90 € la Amazon *). (10,95 € la Amazon *) Promovați o creștere stufoasă și compactă, prin împușarea butașilor unui smochin plâns după repotare. Pentru a face acest lucru, reduceți sfaturile de fotografiere cu aproximativ o treime.

Soiurile cu frunze verzi prind rădăcini într-un pahar cu apă

Lăstarii unei smochine plângătoare cu frunze verzi sunt atât de robuste încât se înrădăcinează într-un pahar cu apă. Așezați butașii pe jumătate defoliați într-un recipient cu apă fiartă pe pervazul de fereastră parțial umbrit și cald. Adăugați un pic de cărbune pentru a împiedica putrezirea. Odată ce s-au dezvoltat fire de rădăcini lungi de aproximativ 3 cm, puneți-vă pupilele într-un amestec de sol standard și granule de lavă.

sfaturi

Pentru a tăia butași, vă rugăm să purtați smochinul plângător afară. Datorită acestei îngrijiri, spațiile de locuit și de lucru sunt ferite de murdărirea din sucul de lapte lipicios, otrăvitor. După aceea, clătiți scurt planta cu apă moale și lăsați-o să se usuce înainte de a-și lua locul din nou în casă.