Salvie hibernantă de coacăze - cum să protejezi planta de îngheț

Acest oaspete nu are rezistență la iarnă cu el

Oaspetele din America îndepărtată nu a adus rezistență la iarnă, pentru că pur și simplu nu avea. Ce folos ar trebui să-i fie de folos în patria lui însorită? Dacă cerem acestei plante să vină la noi, este datoria noastră. Nu putem să ne așezăm, să-i admirăm aspectul minunat și să ne bucurăm de aroma minunată. Trebuie să-l ajutăm pe acest înțelept peste „lipsa de rezistență la iarnă”. Numai așa are o viață de câțiva ani în față.

citește și

  • De ce frunzele de salvie devin galbene?
  • Înțeleptul este otrăvitor?
  • Hibernează salvie de piersici - așa îl salvezi de frig

Sejur în aer liber, vă rog doar în lunile calde!

Valorile temperaturii trebuie să fie formate din două cifre atât în ​​timpul zilei, cât și noaptea și să aibă semnul plus. Apoi, salvia de coacăze este lăsată să rămână afară și să-și întindă lăstarii spre soare. Timpul petrecut în acest mod poate fi foarte scurt în această țară.

Poate fi la mijlocul lunii mai înainte ca vremea să permită în cele din urmă un sejur în aer liber. Iar excursia se poate încheia brusc în octombrie. Dacă proprietarul înțeleptului nu are o soluție pentru restul timpului, arbustul va trebui să piară.

Retragere la un "hotel" potrivit

Salvia coacăze are nevoie de adăpost cald pentru perioada rece și geroasă a anului. Nu ar trebui să fie dificil să găsești unul, deoarece spațiile de locuit încălzite sunt, de asemenea, ideale pentru această plantă răsfățată de căldură.

  • iernat luminos și cald
  • Valorile temperaturii între 10 și 20 ° C sunt ideale
  • Valori cuprinse între 5 și 10 ° C sunt, de asemenea, acceptabile

Tăiați înainte de iernare

Planta aromată cu florile atractive ar trebui să-și piardă dimensiunea și înălțimea înainte de a se muta. Folosiți foarfece chiar și atunci când nu există lipsă de spațiu. Tăiați lăstarii vechi chiar deasupra lăstarilor noi. Înțeleptul își va pierde probabil jumătate sau chiar două treimi din coroană.

Prin tăiere, înțeleptul are ocazia să încolțească și mai ramificat în primăvară. Între timp, lăstarii tăiați vă pot îmbogăți abilitățile de gătit.

De asemenea, este necesară îngrijirea în cartierele de iarnă

Înțeleptul trebuie udat în mod regulat și după cum este necesar. În aprilie, este repopulat în sol proaspăt înainte de a ieși din nou cel târziu la jumătatea lunii mai.

sfaturi

Înțelepciunea minunată de piersică este, de asemenea, o varietate care nu este potrivită pentru iarnă și, la fel ca înțelepta coacăzului, trebuie să ierneze în casă.